ЄС готує план експорту українського продовольства суходолом - Bloomberg

|
Версия для печатиВерсия для печати

На тлі блокування кремлем доступу до життєво важливих чорноморських портів України, в Євросоюзі завершують розробку плану сприяння експорту наземних запасів продовольчих товарів з України.

Про це пише Bloomberg.

Аграрно-продовольчий сектор України становить майже 10% її ВВП. Минулого року країна експортувала у світ продовольчих товарів на загальну суму майже 28 мільярдів доларів, у тому числі до ЄС – 7 мільярдів євро. До війни через Чорне море, яке наразі перекрите російськими військовими кораблями, щомісяця перевозили близько 5 мільйонів тонн.

В середу Єврокомісія має розглянути стратегію щодо технічних моментів з прискорення доставки рослинних олій, кукурудзи та пшениці, деяких із ключових експортних товарів України.

Виконавчий орган ЄС стурбований логістичними проблемами, які можуть перешкодити зусиллям по використанню альтернативних наземних маршрутів через сусідні країни, оскільки недоліки інфраструктури можуть перешкоджати експорту, незважаючи на нещодавні кроки щодо усунення торгових бар’єрів з Києвом.

ЄС та Україна намагатимуться знайти рішення до літа, оскільки країна повинна експортувати щонайменше 25 мільйонів тонн, що застрягли в країні, до початку наступного сезону збирання врожаю.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]