СБУ в упор не бачить ознак колабораціонізму у виплаті "зеленого" тарифу окупованим СЕС брата Шурми - ЦПК (ДОКУМЕНТ)

|
Версия для печатиВерсия для печати

СБУ не побачила фактів колабораційної діяльністі у діях сонячних електростанцій брата Ростислава Шурми, які вже під окупацією отримували виплати за "зеленим" тарифом.

Про це повідомляють у Ценрі протидії корупції.

"Тобто працювали собі фірми на окупованих територіях, отримали, як з’ясували журналісти BIHUS.Info, від України понад 320 млн грн, і нічого страшного. І скоріш за все б продовжували отримувати гроші, якби не журналістське розслідування. Але СБУ нічого протизаконного в цьому не бачить.

Електрик, який подав енергію ворогу в окупованих районах, на думку СБУ, підпадає під ознаки колабораціонізму. А звідки береться та електроенергія і хто за не ї платить - це, на думку СБУ, занадто складно", - зазначають у ЦПК.

На думку ЦПК, секрет дивних проплат на сотні мільйонів зрозумілий: "за фірмами, які отримали гроші, стоїть заступник Єрмака Шурма. І в цей час Татаров і решта ОП не втрачають бажання прирівняти корупцію до держзради, щоб передати справи ТОПкорупції до СБУ".

Журналісти Bihus.Info у розслідуванні повідомили, що сонячні станції під російською окупацією, співвласником яких є близьке оточення заступника керівника ОП Ростислава Шурми, отримували оплату за "зеленим тарифом" до літа 2023.

Пізніше Шурма підтвердив, що його брат отримував гроші за енергію СЕС, які в окупації, але розслідування про це назвав "маніпулятивним".

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]