Сентат Чехії визнав злочини армії рф в Україні геноцидом

|
Версия для печатиВерсия для печати

Сенат Чеської Республіки визнав злочини, що вчиняє російська армія в Україні, геноцидом українського народу.

Про це повідомив посол України в Чехії Євген Перебийніс у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Чеський Сенат щойно визнав злочини, які російська армія вчиняє в Україні, геноцидом Українського народу. У прийнятій постанові також міститься підтримка подальшого надання Чехією Україні зброї та отримання Україною статусу кандидата на членство в ЄС», - зазначив він.

Відповідно до доданої дипломатом постанови, Сенат рішуче засуджує агресивну війну росії проти України, під час якої рф порушує міжнародні конвенції та міжнародне гуманітарне право.

Крім того, верхня палата парламенту Чехії засудила численні військові злочини росії в Бородянці, Бучі, Ірпені та Маріуполі, задокументовані ООН, ОБСЄ та міжнародними організаціями з прав людини, які свідчать про терор проти населення, масові страти, депортацію сотень тисяч осіб.

Сенат також засудив етнічно вмотивовані злочини проти людства, такі як масові страти, прояви неповаги до загиблих, катування, зґвалтування, насильство і насильницька депортація дітей, які росія вчиняє систематично і масштабно, що є проявами геноциду українського народу

Чеські парламентарії вимагають від рф вивести свої війська з України та поважати територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України, а також гуманітарне право і не обмежувати гуманітарні коридори.

Нагадаємо, Генеральна асамблея ООН 10 травня обрала Чеську Республіку до Ради з прав людини замість росії, яку було усунуто через вторгнення в Україну.

Днем раніше Сейм Литви першим визнав росію державою-терористом.

«Аргумент»


 

 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]