Швеція активно розслідує руйнацію «Північних потоків», вже встановлено, що це результат диверсії

|
Версия для печатиВерсия для печати

Служба державної безпеки Швеції повідомила, що розслідування витоків на газопроводах «Північний потік» та «Північний потік-2» завершено. Правоохоронці дійшли висновку, що на об'єктах внаслідок саботажу сталися вибухи. Хто саме їх організував – не уточнюється.

Служба безпеки Швеції провела розслідування на місці події за підтримки Берегової охорони, Збройних сил Швеції та шведської поліції. «Це було дуже добре функціонуюче співробітництво», - зазначили у службі безпеки.

"Після огляду місця злочину Служба державної безпеки Швеції може заявити, що на газопроводах "Північний потік" і "Північний потік-2" в економічній зоні Швеції сталися вибухи, які завдали значної шкоди газопроводам", - сказано в заяві відомства.

У ході огляду місця події було здійснено виїмки. У рамках попереднього слідства правоохоронці провадять слідчі дії. Попереднє слідство покликане виявити тих, кого необхідно притягнути до кримінальної ответственности. Завершивши огляд місця злочину, прокурор зняв з нього оточення.

26 вересня в «Північних потоках» різко впав тиск, через що стався витік газу. Європейські країни одразу заявили про саботаж. Данія назвала причиною НП вибухи та оцінила потужність кожного у 500 кг тротилового еквівалента.

Західні країни вважають, що до диверсії причетна росія.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]