"Слуга народу" Ольга Саладуха отримала підозру від НАБУ: недостовірне декларування

|
Версия для печатиВерсия для печати

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повідомило про підозру чинній народній депутатці у внесенні недостовірних відомостей до е-декларації за 2020 рік.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 1 ст. 366-2 КК України (недостовірне декларування), повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними слідства, народна обраниця не задекларувала розташований на належній їй земельній ділянці об’єкт нерухомості – недобудований будинок площею понад 167 кв. м під Києвом.

Цю землю вона набула у власність у 2020 році, але про розташовану на ній недобудову в договорі купівлі-продажу згадки не було.

"За результатами перевірки е-декларації НАЗК звернуло увагу на цей факт, і нардепці була надана можливість усунути неточності. Проте навіть після цього народна обраниця вирішила не показувати об’єкт нерухомості – подала виправлену декларацію без відповідних даних", – зазначається у повідомленні.

На підставі висновку НАЗК восени 2021 року НАБУ і САП почали розслідування. Детективи здобули достатньо доказів того, що на момент придбання земельної ділянки будинок на ній вже був зведений.

НАБУ не уточнює прізвища депутатки, однак ідеться про народну депутатку від фракції "Слуги народу" Ольгу Саладуху, повідомляє "Слово і діло".

Раніше НАПК знайшло в декларації Саладухи за 2020 рік ознаки недостовірного декларування. Вона у 2020 році придбала земельну ділянку площею 780 кв. м у селі Колонщина Макарівського району Київської області, проте не вказала, що на ній розташований недобудований будинок площею 170 кв. м вартістю майже 3,18 млн грн.

Вона вказала, що цю землю було придбано 16 листопада 2020 року і нібито на день придбання та станом на кінець року на ділянці не було нерухомості чи незавершених об'єктів. Це, зокрема, підтверджується договором купівлі-продажу, в якому вказується, що земля вільна від забудов, та інформацією від продавця ТОВ "Нігма".

Водночас НАЗК отримало відповідь від ТОВ "Лун". У ньому вказувалося, що фірма ще 15 червня 2019 року здійснила аерообліт в селі Колонщина з записом відео, на якому зафіксовано й вказаний будинок. Тобто вже в червні 2019 року нерухомість була, попри заперечення нардепки Саладухи.

Як повідомлялося, НАЗК також виявило ознаки незаконного збагачення у народної депутатки від "Слуги народу" Маргарити Шол, щодо якої ВАКС закрив кримінальне провадження за фактом недостовірного декларування. Так, депутатка задекларувала 561,35 тис. грн грошових коштів за 2020 рік, а її дохід за два наступних роки роботи в парламенті склав 825 тис. грн. Водночас вона за цей період через третіх осіб вона набула активів на 10,47 мільйона гривень, зокрема квартиру та низку елітних авто.

«Аргумент»


На цю тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]