Спроба підкупу Кубракова і Найєма: НАБУ і САП завершили розслідування щодо двох нардепів

|
Версия для печатиВерсия для печати

11 січня 2024 року антикорупційні органи завершили розслідування у двох кримінальних провадженнях стосовно чинних народних депутатів та керівника суб’єкта господарювання, яких викрили на наданні неправомірної вигоди топпосадовцям у сфері відновлення.

Про це повідомляють пресслужби НАБУ та САП.

Антикорупційники не вказують ім’я підозрюваних, але обставини справи вказують на народного депутата "Слуги народу" Андрія Одарченка та нардепа з групи "За майбутнє" Сергія Лабазюка.

У межах досудового розслідування встановлено, що один з народних депутатів (Одарченко) висловив топпосадовцю пропозицію надати йому неправомірну вигоду за забезпечення прийняття Міжвідомчою робочою групою рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, в якому народний обранець продовжує обіймати посаду ректора (дію контракту призупинено). Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити 8% від обсягу фінансування.

У подальшому підозрюваний надав топпосадовцю голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 0,39 біткоїна, що на час вчинення операції було еквівалентно 10 тисячам доларів США.

Під час розслідування іншого кримінального провадження встановлено наступне. Народний депутат (Лабазюк), діючи за попередньою змовою з директором акціонерного товариства запропонував топпосадовцям неправомірну вигоду за виділення 1 млрд грн додаткового фінансування робіт, яке виконувало підконтрольне їм зазначене товариство. Пропонована сума неправомірної вигоди мала становити від 3% до 5% від обсягу фінансування.

У подальшому особи надали частину цієї неправомірної вигоди у розмірі 150 тис доларів США.

Віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм співпрацювали з НАБУ та САП та сприяли розслідуванню протиправних дій.

ВГОРІ: ВИРОДКИ ОДАРЧЕНКО І ЛАБАЗЮК. КОЛАЖ "СЛОВА І ДІЛА"

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]