США І ЄС працюють над закриттям ринку для кривавих алмазів з росії

|
Версия для печатиВерсия для печати

США, Євросоюз (ЄС) та Канада закликають надати російським алмазам статус «кривавих».

Про це повідомляє The New York Times (NYT).

Це перешкоджатиме надходженню алмазів на ринок. Свою ініціативу країни Заходу доводять тим, що продаж алмазів допомагає росії фінансувати військові дії в Україні. 

Проти продажу російських алмазів виступив представник Держдепу Джордж Каджаті, який озвучив ініціативу листа голові Кімберлійського процесу. Це міжнародна організація, заснована ООН, мета якої не допустити надходження на ринок так званих кривавих алмазів. Такими вважаються алмази, що видобуваються незаконно та йдуть на фінансування військових конфліктів.

"Доходи від виробництва йдуть на користь тій же державі, яка веде навмисну, неспровоковану і невиправдану війну", - зазначив Каджаті. Його позицію підтримали країни ЄС, Канада та ще кілька західних держав, зокрема Україна.

NYT зазначає, що Росія є найбільшим у світі постачальником дрібних алмазів. За даними уряду США, у 2021 році на частку цього дорогоцінного каміння припало понад $4,5 млрд російського експорту, що робить алмази одним з основних джерел неенергетичних доходів РФ.

За даними NYT, питання про російські алмази порушили на червневих зборах Кімберлійського процесу в Ботсвані. Однак домогтися заборони не вдалося через вето росії, Китаю та Білорусії. Крім того, москву підтримали Киргизія, а також Малі та Центральноафриканська Республіка, де в росії «багато найманців, які працюють на алмазних копальнях», зазначає видання. Наступна зустріч запланована на листопад.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Українузахідні ювелірні марки почали відмовлятися від закупівлі діамантів із російських алмазів. Проти російського монополіста по видобутку алмазів АЛРОСА вже запровадили санкції Великобританія та США. 

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

19:56
Трамп заявив, що має спільну точку зору з Зеленським щодо необхідності завершити війну
18:31
Херсонська обладміністрація планує укласти договір з компанією, яка вже дурила державу
17:08
Директор заводу з поплічниками вкрали 36 млн грн на закупівлі запчастин для літаків ЗСУ
16:15
Харківську фірму, яка пережила російські обстріли, знищила повінь у Чехії
15:03
В Ніжині один з керівників райуправління поліції вбив військового
14:38
Пʼяний топ-чиновник з НБУ грозився "прострелити ноги" військовому
13:44
Рашисти завдали удару по відділку поліції у Кривому Рогу: загинула жінка
12:38
На Вінниччині затримали агента рашисів, який їздив за колонами ЗСУ, щоб дізнатися їхні маршрути і скоригувати по них удар
11:43
Ліки в Україні додатково захищатимуть від фальсифікації 2D-кодуванням
10:21
Британія передасть Україні більше самохідних гаубиць AS90

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]