США вимагають від ЄС прискорити стабільну фінансову допомогу Україні - FT

|
Версия для печатиВерсия для печати

США вимагають від країн ЄС прискорити та збільшити фінансову підтримку України.

Про це з посиланням на джерела інформує Financial Times.

Як повідомляється, високопосадовці в адміністрації президента США Джо Байдена висловили розчарування у Брюсселі з приводу повільного надання європейської допомоги Києву, заявили чотири чиновники на умовах анонімності. За їхніми словами, вони також звернулися до Брюсселя із проханням створити «регулярний механізм» фінансової підтримки.

Вашингтон «часто контактував» з Європейською комісією та державами-членами ЄС щодо необхідності «оперативно надати обіцяну економічну допомогу Україні», сказав один із офіційних осіб США, додавши: «Ми повторюємо наш заклик до всіх партнерів України якнайшвидше надати обіцяну допомогу Україні, збільшити свої зобов'язання та віддавати перевагу допомоги у вигляді грантів, а не кредитів».

Вашингтон використав зустрічі в кулуарах Генеральної асамблеї ООН минулого тижня, щоб закликати європейських партнерів усунути «вузькі місця», які утримують надсилання грошей, за словами європейського чиновника, знайомого з дискусіями.

Інший представник ЄС заявив, що Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, щоб наголосити, що Києву необхідно близько 3,5 млрд євро на місяць. «Єдиним месседжем... була термінова потреба побачити (гроші). Він благав, щоб це сталося якнайшвидше», — чи то в кредитах, чи грантах, сказав чиновник.

Високопоставлений представник США сказав: «Ми з нетерпінням чекаємо на початок надання ЄС обіцяної допомоги обсягом 5 млрд євро, починаючи з наступного місяця, і закликаємо ЄС швидко розробити регулярний механізм для продовження надання бюджетної підтримки Україні в майбутньому».

«Важливо наголосити, що екстрений пакет такого надзвичайного розміру вимагає ретельного управління бюджетом, щоб гарантувати, що будь-які ризики для бюджету адекватно покриваються необхідним бюджетним покриттям. Це потребує ретельного розгляду і, отже, потребує більше часу», - зауважив при цьому представник Єврокомісії.

Вашингтон надав Києву допомогу обсягом 8,5 млрд доларів і запросив у Конгресу ще 4,5 млрд доларів у вигляді грантів.

Тим часом Брюссель виплатив 1 млрд євро із 9 млрд євро, обіцяних у травні. Цього місяця він погодився надати ще 5 млрд євро, але ще не виплатив кошти. Він сподівається виплатити 3 мільярди євро, що залишилися, до кінця року.

Це на додаток до кредиту ЄС обсягом 1,2 млрд євро, наданого раніше цього року, що еквівалентно третинам щомісячних потреб уряду України у зовнішньому фінансуванні.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]