Станіслав Кравченко, який має проблеми з доброчесністю, - новий очільник Верховного суду

|
Версия для печатиВерсия для печати

Новим головою Верховного Суду обрали голову Касаційного кримінального суду — Станіслава Кравченка, який має проблеми з доброчесністю.

За нього проголосували 108 із 148 суддів, повідомляє Суспільне.

На засіданні зареєструвались 145 суддів зі 165. Спочатку частина суддів та кандидати, зокрема Наталія Коваленко, попросили відкласти засідання, бо забракло часу, щоб сформувати команду та підготуватися. Зрештою, шляхом голосування вирішили провести пленум 26 травня: 119 голосів ЗА, 44 — ПРОТИ.

Серед кандидатів на посади були:

Станіслав Кравченко – голова Касаційного кримінального суду у складі Верховного суду (кандидатура голови ККС ВС запропонована групою суддів Верховного суду)
Наталія Коваленко – суддя Касаційного адміністративного Суду у складі Верховного суду
Альберт Єзеров – суддя Касаційного адміністративного Суду у складі Верховного суду
Іван Міщенко – суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного суду

15 травня НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного суду.

Правоохоронці затримали чинного голову Верховного суду Всеволода Князєва та вилучили 2,7 млн доларів.

16 травня у Верховному суді скликали позачерговий пленум, який розпочався о 14 годині. На пленумі зі 168 судів Верховного Суду були присутні понад 140 суддів. 142 голосами судді ухвалили заяву, у якій взяли на себе повну відповідальність за події, “що відбуваються у зв'язку з імовірними корупційними діяннями його окремих представників”.

Пленум Верховного суду висловив недовіру голові ВСУ Всеволоду Князєву та достроково позбавив його статусу очільника суду.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оприлюднило записи прослуховування голови Верховного суду Всеволода Князєва у справі щодо отримання ним хабаря.

Пізніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила про підозру голові Верховного суду Всеволоду Князєву та його спільникові – адвокату у справі щодо отримання хабаря.

17 травня Вищий антикорупційний суд України відмовив у задоволенні скарги адвоката колишнього голови ВСУ Всеволода Князєва щодо його затримання. Наразі Князєв перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

18 травня Вища рада правосуддя підтримала клопотання САП і дала згоду на тримання Князєва під вартою. За рішення проголосували 14 членів ВРП із 14 присутніх. Того ж дня ВАКС ухвалив відправити Князєва під варту на 60 днів з альтернативою внесення застави у розмірі 107 млн гривень.

«Аргумент» повідомляв, що Обранням Кравченка головою Верховного суду судді дадуть сигнал: нічого не змінилося.


В тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]