Стефанчук ніяк не може знайти варіантів, щоб депутатів від забороненої ОПЗЖ позбавити мандатів

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук пояснив, чому народних депутатів, які були обрані від забороненої «Опозиційний блок – За життя», не позбавляють мандатів. Про це йдеться в повідомленні Радіо Свобода

«Це правильна ідея (петиція про позбавлення мандату всіх депутатів від ОПЗЖ у Верховній Раді – ред.), але нам треба знайти законодавче втілення її. Якщо це все зробити просто огульно, то це буде попахувати революцією 1917 року або тим, що зараз робить росія в Україні. Ми маємо демонструвати всьому світу цивілізованість нашого вибору, але в той же час наполегливо шукати варіант зупинення (депутатських повноважень – ред.). Є сім підстав за Конституцією, давайте шукати варіанти по тих семи підставах», – заявив він в інтерв'ю «Суспільному» в ефірі національного телемарафону.

Відповідно до Конституції, повноваження народного депутата України припиняються достроково у разі:

  • подання його особистої заяви про складення повноважень;

  • набрання законної сили обвинувального вироку;

  • визнання депутата недієздатним або безвісно відсутнім;

  • припинення його громадянства;

  • порушення вимог щодо несумісності депутатського мандата з іншими видами діяльності;

  • невходження депутата, обраного від політичної партії, до складу депутатської фракції цієї політичної партії або виходу депутата із складу фракції;

  • його смерті.

Народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко 16 листопада зареєстрував на сайті президента петицію щодо позбавлення народних депутатів, які представляють ОПЗЖ, мандатів. Ця петиція набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

15 вересня Служба безпеки України повідомила, що Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відхилив апеляційну скаргу партії «Опозиційна платформа – За життя» («ОПЗЖ») і остаточно заборонив її діяльність.

Рішення про заборону функціонування «ОПЗЖ» було прийнято на підставі указу президента та рішення РНБО.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]