Столтенберг проголосив «фундаментальну трансформацію» НАТО у відповідь на дії путіна

|
Версия для печатиВерсия для печати

У відповідь на неспровоковану військову агресію Росії проти України Північноатлантичний Альянс збільшить свою постійну присутність на східному фланзі НАТО.

Про це сьогодні в інтерв’ю для британського видання The Telegraph ще раз заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, за підсумками візиту до України Прем’єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона.

«НАТО уточнює свої плани розгорнути постійні та повномасштабні військові сили на своїх кордонах з метою боротьби із подальшою військовою агресією росії після її вторгнення в Україну, заявив Генеральний секретар Альянсу. В інтерв’ю для The Telegraph Єнс Столтенберг сказав, що НАТО перебуває «в процесі дуже фундаментальної трансформації», яка відобразить «довгострокові наслідки» дій володимира путіна», - йдеться у публікації.

Як зазначається, частиною такого великого «перезапуску» Альянсу буде заміна відносно невеликої «тристоронньої» присутності НАТО на Східному фланзі на суттєві сили, щоб упередити можливе вторгнення проти країн-союзниць, таких як Естонія і Латвія. Наразі ці пропозиції опрацьовуються на рівні військового командування НАТО.

Як повідомлялося, під час надзвичайного саміту НАТО 24 березня глави держав та урядів НАТО прийняли рішення посилити багатонаціональні бойові групи НАТО на території країн Балтії та Польщі, а також додатково розгорнути ще чотири бойові групи у Болгарії, Угорщині, Румунії та у Словаччині.

Під час зустрічі Північноатлантичної Ради на рівні міністрів закордонних справ 6-7 квітня, у якій взяли участь країни-партнери, включаючи Україну, союзники підтвердили намір щодо подальшого посилення системи стримування та оборони НАТО.

Як нагадав тоді Генеральний Секретар НАТО, вторгнення росії в Україну стало для НАТО сигналом до пробудження ще у 2014 році. Відтоді Альянс здійснив найбільше посилення колективної оборони, підвищив готовність військ, утричі збільшив кількість Сил реагування НАТО, реформував командні структури та збільшив оборонні витрати.

В день повторного вторгнення росії в Україну НАТО активувало оборонні плани та розгорнуло додаткові сили на сході Альянсу. Наразі там перебуває 40 тисяч військовослужбовців під прямим командуванням НАТО, крім того, в Європу прибули близько 100 тисяч військовослужбовців США.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

14:05
З початком "великої війни" Полтавська облрада купила подарункові годинники на 1,5 млн гривень, ними нагороджують "кишенькових" депутатів, чиновників і прокурорів
12:51
Рада збільшила кількості прикордонників на 15 тисяч
12:04
Поліція та ДБР заробляють на криміналі: чому ніхто не може знайти виробників нелегальних сигарет
10:01
Держава знатиме про резервіста все: нові дані в реєстрах - Рада змінить порядок ведення військового обліку під час війни
09:09
У росії палають НПЗ і дві нафтобази
08:31
Треба перестати фінансувати політичні партії під час війни, а ці сотні мільйонів гривень спрямувати на оборону, - Юрчишин
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 24 квітня
04:22
Сенат США затвердив виділення допомоги Україні
20:00
У середу в Україні сухо на півдні та сході, ніччю - заморозки
18:07
Юрій Ніколов: Корупційна історія Сольського - для розуміння того, наскільки укорінена в Україні корупція

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]