Історія популярного десерту: торт-морозиво – це торт чи морозиво?

|
Версия для печатиВерсия для печати

Часто буває так, що важко вирішити, який саме десерт обрати для вечора із близькими - купити морозиво чи тортик? Вагання у цьому питанні цілком зрозумілі, та що як об’єднати ці відомі десерти в одну довершену форму - торт-морозиво?

Торт - це десерт для особливих випадків, зазвичай це якесь свято,   день народження або весілля. Хоча звичай випікати особливі торти для певних випадків сягає глибокої давнини, круглі торти, які є звичайними сьогодні, з’явилися лише у 18 столітті.

Торт настільки універсальний десерт, що його можна приготувати різними способами. Останнім часом стали популярними також торти-морозиво, тобто просто морозиво з різними смаками, створене у формі торта.

Це ідеальне рішення для днів народжень та інших вечірок, де їсти морозиво здається кращою ідеєю, ніж наїдатись ситним тортом. Торти з морозивом - це непогана ідея для різних випадків і дуже швидко вони  набули  популярності, що цікаво, не тільки влітку.

Але дискусії про те чим являється цей десерт більше тортом чи морозивом тривають і досі. Спеціалісти компанії “Ласунка” поділились інформацією про історію цього десерту та про дискусії які досі точаться навколо нього.

Ідеальний десерт?

 Деякі люди вважають, що торт-морозиво – ідеальний десерт, який поєднує в собі найкращі елементи морозива та торта. Інші вважають його просто  сумішшю двох чудових десертів.

Незалежно від того, чи любите ви торт-морозиво, не можна заперечувати, що це наразі дуже популярний десерт, - зазначають експерти компанії. Торт з морозивом часто зустрічається на дні народження та інших урочистостях. 

Так торт-морозиво – це торт чи морозиво?

На це питання важко відповісти однозначно, оскільки існує дуже багато різних видів і варіацій цього десерту. Взагалі, торт з морозивом – це торт, який був частково або повністю заморожений і часто містить морозиво як один із шарів.

торт морозиво

Однак є також багато тортів з морозивом, у яких взагалі немає бісквіту, а просто вони виготовлені з шарів морозива, печива чи інших подібних десертів. Отже, зрештою, відповідь на це питання залежить від конкретного рецепту та інгредієнтів, які використовуються для приготування торта з морозивом.

Історія торта-морозива

Торт з морозивом — це різновид торта, який готується з морозива та має вигляд звичайного торта. Зазвичай його готують із шаром бісквіту, шаром морозива та шаром глазурі. Торт з морозивом вперше був створений у Сполучених Штатах наприкінці 19 століття.

Перший записаний рецепт торта з морозивом був опублікований у Кулінарній книзі Бостонської кулінарної школи в 1884 році. Рецепт стосувався торта, виготовленого з шару бісквіта, шару морозива та шару шоколадної глазурі. Потім цей десерт згортали і подавали з шоколадним соусом.

Торт-морозиво став популярним у Сполучених Штатах та Європі на початку 20 століття. Його часто подавали на вечірках і урочистостях. Він став особливо популярним під час Великої депресії, оскільки це був відносно недорогий десерт.

Чи однакові морозиво і торт?

Більшість людей скажуть, що морозиво і торт – це не одне й те саме. Обидва вони є десертами, але готуються з різних інгредієнтів і мають різну текстуру. Наприклад, морозиво готують з молока, вершків і цукру, а торт — з борошна, цукру і яєць.

Вони також мають різну форму. Однак між цими двома десертами є певна схожість. Вони обидва зазвичай солодкі, і вони обидва часто подаються з начинками, такими як фрукти, збиті вершки або шоколадний соус.

“Сьогодні торт-морозиво, безперечно, один із тих десертів, що може стати прикрасою будь-якого столу. 

По-перше, це вічна класика, але у новому виконанні. Ніжні вершки, солодке  поєднання ванільного та шоколадного морозива, ароматний шоколадний соус та натуральне какао...

Усе це так схоже на відомий торт, але разом із тим – виглядає дійсно по-новому.

По-друге, це оригінально. Адже після ситної вечері такий десерт саме те, що потрібно. Легкий та ніжний торт-морозиво – чудове завершення гарного вечора.

Тож, якщо ви опинились перед питанням, як саме догодити близьким із різними вподобаннями, обирайте торт-морозиво та будьте певні, що усі залишаться задоволені на 100%.” - резюмують спеціалісти “Ласунки”

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У четвер дощитиме на Правобережжі, на півдні та на сході до +26°С
18:04
Випробування солідарністю - воно ще тільки чекає на Україну
17:31
Открытие компании в Эстонии и оформление иностранного банковского счета: что нужно знать
16:29
Кримінальні оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
16:24
За межею розумного: у Буданова записали собі в заслуги арешт ФСБ заступника Шойгу
15:17
ВРП схвалила звільнення судді Тандира, який нетверезим збив на смерть нацгвардійця
15:10
Підривна діяльність: СБУ затримала настоятеля Святогірської лаври упц (мп)
14:05
З початком "великої війни" Полтавська облрада купила подарункові годинники на 1,5 млн гривень, ними нагороджують "кишенькових" депутатів, чиновників і прокурорів
12:51
Рада збільшила кількості прикордонників на 15 тисяч
12:04
Поліція та ДБР заробляють на криміналі: чому ніхто не може знайти виробників нелегальних сигарет

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]