У "Дії" міститься 195 тис. заяв щодо пошкодження майна через війну

|
Версия для печатиВерсия для печати

Як мінімум 540 тис. мешканців втратили житло або зазнавали збитків через воєнну агресію. У майбутньому "Дія" буде механізмом зв’язку місцевої влади з громадянами для відшкодування та відбудови майна. Кількість громадян, які реєструються в додатку, постійно зростає. Наразі це вже 17 млн унікальних користувачів.

Про це на брифінгу повідомив керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік.

"У «Дії» ми вже маємо 17,5 млн унікальних користувачів. Для розуміння: до 24 лютого у нас було 16,5 млн користувачів. Мільйон приросту здається великою цифрою, але це нормальна цифра для «Дії»… Але, безумовно, люди за цей час знайшли в додатку для себе нові сервіси, які були їм корисні", - сказав він.

Він наголосив, що 505 тис. людей вже зареєструвалися в "Дії" як внутрішньо переміщені особи. Продовжується реєстрація в застосунку пошкодженого майна.

"Наразі зареєстровано вже 195 тис. заяв. На цю кількість заяв приходиться 540 тис. мешканців. Це доволі велика кілб кість людей, які втратили домівки. Особливість цієї послуги полягає у тому, що заява через «Дію» не дає можливості одразу отримати кошти на відновлення майна. Але це інформація, з якою далі буде працювати Міністерство інформації, органи місцевого самоврядування. Дуже важливо, що «Дія» стає інструментом контакту з людьми, щоб з ними можна було зв’язатися. Оскільки багато людей ще не знаходяться у населених пунктах, де є їх пошкоджене майно", - зазначив Банік.

Він також нагадав, що нещодавно в «Дії» запустили послугу щодо отримання статусу безробітного.

"Всі розуміють причини цього… Ми вже маємо 180 тис. заяв, які подані на отримання статусу безробітного", - додав Банік.

Нагадаємо, повідомити про пошкоджене житло замість українців у "Дії" можуть також нотаріуси.Також у застосунку можна оформити сатус переселенця та щомісячні виплати.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]