У Словаччині новий уряд на чолі з Фіцо, МЗС очолив українофоб

|
Версия для печатиВерсия для печати

Президентка Словаччини Зузана Чапутова в середу затвердила новий уряд на чолі з лідером партії Smer-SD Робертом Фіцо, який відзначився низкою антиукраїнських заяв.

Про це пише "Європейська правда".

Під час церемонії в Президентському палаці в Братиславі Чапутова сказала, що перед новим урядом постали різні виклики, зокрема підвищення цін на енергоносії та продукти харчування, а також рівень освіти та охорони здоров'я.

Вона висловила сподівання, що уряд Фіцо продовжить добрі відносини із сусідніми країнами, зокрема з Україною, яка перебуває в стані війни.

Своєю чергою новий прем'єр подякував Чапутовій за призначення його уряду, нагадавши, що є прем'єр-міністром вже вчетверте. Він також заявив, що новий уряд буде здійснювати "суверенну зовнішню політику".

На ключових для України посадах у новому уряді Словаччини опинились неприхильні до підтримки Києва посадовці.

Зокрема, як і передбачалось, міністром закордонних справ Словаччини став Юрій Бланар – колишній інженер без дипломатичного досвіду. Він називав війну проти України "конфліктом між Росією і США", стверджував, що Київ "воює проти власного народу", та виступає проти передачі Україні зброї.

Міністерство оборони Словаччини очолив Роберт Каліняк – колишній глава МВС країни, який подав у відставку після убивства журналіста Яна Куцяка та раніше був звинувачений у корупції.

Серед інших членів кабміну Роберта Фіцо, на яких звернули увагу ЗМІ, – міністерка культури Мартіна Шимковічова, що зробила 28 помилок у кандидатській заяві на 36 рядків.

Як повідомлялось, після нещодавніх парламентських виборів у Словаччині формується уряд із євроскептичних та антиукраїнських сил. Спікером парламенту країни став колишній прем’єр Петер Пеллегріні, представник партії "Голос", яка входить до коаліції з політсилою проросійського Роберта Фіцо.

ФОТО: СКРИНШОТ ТРАНСЛЯЦІЇ

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]