Український священик допоміг двом росіянам, які втекли від мобілізації з росії в США через Берінгову протоку

|
Версия для печатиВерсия для печати

Двоє росіян, які, рятуючись від мобілізації, рибальським човном припливли на острів Святого Лаврентія (штат Аляска), отримали дозвіл від США залишитися в країні.

Після 3 місяців перебування під вартою вони вийшли на волю, а за кілька місяців вони отримають право працювати, пише The Economist.

Ось як видання описує місяці, які росіяни (Сергій та Максим) провели під вартою після незаконного перетину кордону:

"Вони жили в одному великому приміщенні із 70 іншими ув'язненими. Вони їли квасолю та рис, рис та квасолю та читали всі російськомовні книги, які траплялися під руку. Двічі на місяць бібліотекар доставляв нові книжки".

За даними видання, на свободу росіян випустили під заставу, яку вніс український священик, який також допоміг їм із житлом.

Як розповіли самі росіяни, на втечу вони зважилися після того, як їм у квартири стали стукати люди у формі. При цьому до одного з них - Сергія - у правоохоронців раніше вже виникали питання: його допитували про можливі зв'язки з Фондом боротьби з корупцією Олексія Навального:

«До моменту мобілізації він [Сергій] вже одного разу намагався втекти, намагаючись самостійно переправитися на Аляску на шхуні, але зіткнувся із сильним вітром і був змушений повернути назад. Стук у двері все ще лунав у нього в голові, і він вирішив спробувати ще раз. Максим погодився піти з ним. На його думку, він міг або померти в Україні, або спробувати втекти до Америки.

Протягом наступних трьох днів вони домовились. До місця призначення — острова Святого Лаврентія біля західного узбережжя Аляски було понад 300 миль. Максим приготував човен до безрозсудної подорожі. Він запасся провізією – хлібом, ковбасою, яйцями, чаєм, кавою, печивом та пачками цигарок – і пальним. Обидва згорнули свої справи, роздали майно і, не маючи можливості поміняти свої рублі на долари, переказали свої заощадження друзям та родичам.

Подолавши бурю та минаючи прикордонників, росіянам вдалося увійти до територіальних вод США:

Вони вийшли на берег у місті Гембелл, і безліч людей прибули, щоб подивитись на незнайомців. Спочатку місцеві жителі, розглядаючи їх камуфляжні куртки, задавалися питанням, чи це не російські солдати. Вони пояснили через Google Translate, що просять політичного притулку, і натовп тепло їх привітав: "Ласкаво просимо до Америки. Тепер ти у безпеці"».

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]