Українців лікуватимуть ветеринари: уряд скасував прохідний бар’єр для вступу на медичні спеціальності

|
Версия для печатиВерсия для печати

Цього року абітурієнтам скасували прохідний бар’єр у мінімум 150 балів на зовнішньому незалежному оцінюванні для вступу на медичні спеціальності "Медицина" і "Педіатрія" та у 130 балів для вступників на спеціальність "Фармація, промислова фармація".

Про це повідомило Міністерство охорони здоров'я, яке напередодні пропонувало спростити порядок вступу.

Крім того, медичним університетам дозволили самостійно визначати мінімальне значення кількості балів зі вступних випробувань. При цьому показник не може бути нижчим за 100 балів.

Причиною значного спрощення порядку прийому абітурієнтів на медичні спеціальності є те, що через пандемію та війну випускники не мали змоги якісно підготуватися до вступу. Тому відомство направило до Міністерства освіти лист з пропозицією запровадити особливий порядок вступу на медичні спеціальності на час воєнного стану.

"Цьогоріч, через війну, майбутні абітурієнти з різних областей опинилися в нерівних умовах. Через бойові дії та обстріли багато школярів сиділи в бомбосховищах, евакуювалися до більш безпечних регіонів та не мали доступу до освітнього процесу, що фактично поставило на паузу якісну підготовку до вступу.

Зараз МОЗ докладає максимум зусиль, аби створити найбільш сприятливі умови для підготовки медичних фахівців та зберегти наявних студентів, які навчаються на медичних спеціальностях", – наголосив глава МОЗ Віктор Ляшко.

Зазначимо, колишній заступник міністра охорони здоров’я та лікар Олександр Лінчевський розкритикував скасування прохідного балу та спрощення процедури для вступників на медичні спеціальності.

Він вважає, що такі дії ставлять під загрозу рівень знань серед майбутніх студентів-медиків. Також його обурює, що випускники, "які не спроможні отримати 150 балів на ЗНО тепер стануть лікарями".

"Тепер не існує жодного механізму відбору здібних і мотивованих абітурієнтів. На медицину відтепер беруть всіх.

Так, вони складуть всі іспити, бо для отримання диплому тепер достатньо лише 50% правильних відповідей, так, вони зможуть купити оцінку, іспит, диплом, бо незалежний міжнародний іспит також скасований", – заявив Лінчевський.

У МОЗ також закликали випускників загальноосвітніх шкіл та коледжів вступати до українських державних медичних університетів. Йдеться про 15 університетів та 2 академії, що належать до сфери управління міністерств. Перелік державних університетів можна переглянути за посиланням.

Можна обрати з 9 спеціальностей:

  • "Медицина",
  • "Педіатрія",
  • "Стоматологія",
  • "Медсестринство",
  • "Медична психологія",
  • "Технології медичної діагностики та лікування",
  • "Фізична терапія, ерготерапія",
  • "Фармація, промислова фармація",
  • "Громадське здоров’я".

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

16:11
Під нещасливою порнозіркою: кримінальна справа Трампа може позбавити його шансів на президентство
14:10
Двох виродків, які допомогли ДТЕК обікрасти українців на 38 млрд гривень, ВАКС звільнив від відповідальності
12:01
Чому Польща так довго вирішує долю українських біженців
10:12
Президент України підписав указ, який закриває доступ військових до онлайн-казино - за це боровся сержант Павло Петриченко, який загинув у Донбасі
08:01
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 20 квітня
20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]