Українці відзначають День Незалежності Зі Святом!

|
Версия для печатиВерсия для печати

У суботу, 24 серпня, Україна відзначає 33-тю річницю проголошення незалежності.

День Незалежності України відзначається на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави.

До своєї незалежності Україна йшла довгим шляхом. Її початком є існування Антської держави, державного об’єднання полян Русі, згодом об’єднання Руської держави з центром у Києві. З розпадом Київської держави традиції державності перейшли до Галицько-Волинського князівства. Далі було Литовсько-Руське велике князівство, у складі якого Київська і Волинська землі користувалися значною автономією.

У XVII ст. на території сучасної України починає формуватися Козацька держава. Понад сто років козаки боролися за незалежність України, але досягти її їм так і не вдалося. У XVIII ст. український народ втратив свою державність та опинився у межах двох імперій – російської та Австрійської на наступних двісті років.

У XIX - на початку XX ст. зароджується і розвивається український національний рух, який привів до Української революції 1917-1921 pр. та відродження української державності. Формується Центральна Рада, яка своїм ІІІ Універсалом проголошує про створення Української Народної Республіки, а IV Універсалом оголошує незалежність УНР. У 1919 році Акт Злуки засвідчив соборність українських земель. Однак УНР як держава проіснувала не довго. Український народ втратив шанс мати власну державу до кінця ХХ ст.

Після серпневого путчу в Москві позачергова сесія Верховної Ради УРСР 24 серпня 1991 року проголосила незалежність України та створення самостійної держави – України. Це означало, що Українська держава має свою неподільну й недоторканну територію, на якій діють виключно Конституція і закони України.

Повну державну незалежність Україна здобула після проведення загальнонаціонального референдуму 1 грудня 1991 року, коли за її незалежність висловились 90,32% громадян.

Найбільше національне свято Україна вже втретє відзначає в умовах жорстокої повномасштабної війни, розв’язаної Росією.

За даними поліції, на території держави планується проведення 144 заходів до Дня Незалежності.

Також у 20 країнах з нагоди Дня Незалежності України заплановані понад 100 акцій та інших заходів, які організовують представники діаспори.

Напередодні, 23 серпня, в Україні відзначали День Державного Прапора.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:51
13 вересня в Україні майже скрізь пройдуть короткочасні дощі, до +30° тепла
19:53
МЗС України оголосило демарш монгольській стороні в звʼязку з теплим прийомом російського фюрера
18:21
Військова контррозвідка MAD: Росія посилила шпигунство проти ФРН
17:16
Обрано запобіжні заходи ще двом співучасникам побиття бандитами ветерана у Смілі
16:52
СБУ затримала зрадника, який перетворив свою квартиру у «спостережний пост» за Силами оборони у Запоріжжі
15:52
Російські загарбники вбили трьох співробітників Міжнародного комітету Червоного Хреста
14:17
ВРП нарешті звільнила полтавського суддю-відмазувальника Сергія Гальонкіна
13:54
Судитимуть ексгенерала СБУ Наумова, який вкрав 4,1 млн грн
12:17
Українські бійці-спецпризначенці при виконанні завдань у Чорному морі збили Су-30СМ
11:21
У другому півріччі 2024 року економічне зростання в Україні сповільниться - МВФ

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]