В "Азові" завжди розуміли, що війна неминуча, але влада не чула військових — інструктор полку

|
Версия для печатиВерсия для печати

Інструктор "Азова" Георгій Купарашвілі констатував, що не лише представникам його полку було важко донести до влади інформацію про те, що цієї війни не можна уникнути, але й усім підрозділам Нацгвардії та Збройних сил.

Під час інтерв'ю редакторці відділу політики ZN.UA Інні Ведерніковій він заявив, що влада не чула військових.

"Азов" готувався до війни всі вісім років. І через це в нас завжди були проблеми із владою. На нас косо дивилися і нам не довіряли. От як ви дивилися на радикалів. Але "Азов" не просто хотів воювати. «Азов» завжди розумів, що війна неминуча. І тут не треба щось відчувати, складати астрологічні прогнози тощо. Державі треба було просто аналізувати факти. Як це робили ми. У нас був готовий план можливої оборони, включаючи Херсон, Бердянськ, Мелітополь, куди 24 лютого й пішла частина російських сил. Щорічно ми цей план уточнювали, - заявив Купарашвілі. - Ми були й залишаємося підрозділом Нацгвардії, яка в складі МВС. Тому й передавали все командуванню Нацгвардії. Комунікації не було, швидше за все, у Нацгвардії та Генерального штабу Збройних сил. У Генштабу завжди було своє бачення. Чому нас не віддали військам і тримали під крилом МВС? Точно не до мене запитання. У політичному контексті я не експерт".

Він вважає, що якби держава всі ці вісім років готувалася до війни так само, як це робив "Азов" - то зараз ситуація була б радикально іншою. 

"Тому що, коли в держави сильна армія, з нею починають рахуватися. На неї не йдуть війною, а домовляються. До нас спокійно зайшли 2014-го і з нами не стали домовлятися 2022-го. Хоча в України було вісім років на те, щоб створити для цього передумови. Не погоджуватися з "Мінськом" на зовнішньополітичному рівні — значить, створювати основу для такої позиції всередині країни. Це аксіома. Однак другий ешелон, який ішов за радикалами 2014 року, на жаль, не впорався із цим основним державним завданням", - заявив Купарашвілі. 

Як відомо, в ніч на 17 травня заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила:" ГУР Міноборони, ЗСУ, Національна гвардія та Прикордонна служба розпочали спільну операцію з порятунку заблокованих на території заводу "Азовсталь" захисників Маріуполя. З катакомб "Азовсталі" до медичного закладу Новоазовська евакуювали 53 тяжко поранених з метою надання медичної допомоги. Ще 211 людей доставили до Оленівки через гуманітарний коридор.

Обидва населені пункти розташовані на тимчасово окупованих територіях України, у так званій "ДНР".

Для подальшого повернення бійців додому буде здійснено процедуру обміну. ​​Щодо оборонців, які залишаються на території "Азовсталі", спільними зусиллями вищеназваних відомств проводяться заходи щодо порятунку. На жаль, деблокувати Маріуполь військовим шляхом неможливо. Зараз найголовніше – зберегти життя наших військових".

На фото: Георгій Купарашвілі, інструктор полку

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]