Відновлення України після війни: Шмигаль назвав основні джерела фінансування

|
Версия для печатиВерсия для печати

Економічне та інфраструктурне відновлення України має розпочатися після завершення бойових дій, адже нині є ризик того, що ворог знову зруйнує відбудоване.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав в інтерв’ю ВВС News Україна, назвавши основні джерела фінансування відновлення країни після війни.

«Економічне та інфраструктурне відновлення України має розпочатися після завершення бойових дій. Поки йде війна, відновлювати усе немає сенсу, бо його знову руйнують. Це тривалий процес», – сказав Шмигаль.

За його словами, під час війни влада вдається до швидких рішень: якщо, приміром, ідеться про мости, то це понтони, якщо інфраструктура – тимчасові заходи з її підтримки.

«Після завершення бойових дій ми матимемо кілька джерел для цього. Перш за все – наш власний бюджет, наші золотовалютні запаси. По-друге, це конфіскація активів країни-агресора на території всіх цивілізованих країн. І ми вже працюємо з тими країнами, з компаніями, аби Україна почала отримувати ці гроші якомога швидше. Ще одне джерело – це підтримка фінансових організацій і наших міжнародних партнерів», – пояснив прем’єр, додавши те, що будуть благодійні внески міжнародних корпорацій, людей.

Прем'єр-міністр відзначив, що нині Міністерство фінансів веде перемовини про отримання 10 млрд дол., з них три вже надійшли Україні. Це макрофінансова допомога від Європейського Союзу, пакет від МВФ, це також підтримка від окремих країн: по 300-500 млн євро і доларів.

«Ідеться і про Велику Британію, і Сполучені Штати. Італія першою надала нам підтримку на суму 100 млн дол. Канада долучилася з доволі потужним пакетом підтримки. Весь цивілізований світ різною мірою включився у підтримку України – і в гуманітарну, і в фінансову. Ми її відчуваємо та працюємо. Посилюватимемо нашу співпрацю з міжнародними фінансовими організаціями: Світовим банком, Європейським банком реконструкції й розвитку, Європейським інвестиційним банком», – сказав Шмигаль.

Безумовно, додав він, МВФ є ключовим кредитором і партнером України, тому влада працює з фондом для того, щоб наша країна змогла повністю виконувати свої соціальні зобов'язання як держава: сплачувати заробітну плату, бюджетні зобов'язання і підтримувати сім'ї та постраждалих під час цієї війни.

Як повідомлялося, за даними Шмигаля, війна, яку розв’язала проти України російська федерація, завдасть збитків нашій країні на більш ніж 1 трлн дол.

Повідомлялося також, що Міністерство фінансів веде перемовини з іноземними партнерами про міжнародну допомогу на суму понад 6 млрд євро. На рахунки Казначейства для фінансування бюджету вже надійшло 3,3 млрд євро.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]