Військовий супутник рф, запущений на ракеті із "Z" - здох

|
Версия для печатиВерсия для печати

Російський військовий супутник, який у ніч на 30 квітня запустили з космодрому Плесецьк на навколополярну орбіту на ракеті "Ангара-1.2", не зміг утриматися там і згорить в атмосфері.

Про це повідомили російський космоблогер Анатолій Зак та американський астронавт Скотт Келлі.

Цей запуск голова Роскосмосу Дмитро Рогозін "розрекламував" у соцмережах повідомленням, що на корпус ракети було нанесено зображення літери Z – головний символ російської повномасштабної війни проти України.

Через пів години після запуску міноборони рф підтвердило, що все пройшло планово, апарат вийшов на розрахункову орбіту та отримав назву "Космос-2555".

Космічні сили США відстежували його на орбіті 279х294 км з нахилом 96,5° (параметри, аналогічні параметрам військових супутників ДЗЗ "ЄМКА-1" та "ЄМКА-2").

"До середини травня 2022 року орбіта "Космос-2555" знизилася до 231х246,2 км, і будь-яких очевидних спроб підняти її не помічено. Це свідчить про те, що супутник так і не активували", – пише Анатолій Зак.

Американський астронавт Скотт Келлі, який активно висловлює підтримку Україні з перших днів вторгнення РФ, написав у Twitter: "Російська ракета з літерою "Z" на боці запустила військовий супутник, який відмовив".

"Здається, що символ "Z", який представляє воєнні злочини, тепер також є синонімом епічного провалу", – підсумував учасник чотирьох космічних польотів.

На фото угорі: "космічний" аферист Дітрій Рогозін багато років дурить росіян нібито успіхами росії у космосі, яких насправді немає

На цю тему:

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]