В ОП підтвердили інформацію про позбавлення Коломойського громадянства України

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Народний депутат від фракції «Голос» Ярослав Юрчишин заявив, що має офіційне підтвердження від Офісу президента щодо справжності указу президента Володимира Зеленського про позбавлення громадянства Ігоря Коломойського, Геннадія Корбана, Ігоря Васильковського, Вадима Рабіновича і ще кількох людей. Про це він розповів в інтерв’ю Олені Трибушній для YouTube-каналу «Є питання». 

За словами Юрчишина, у відповідь на свій депутатський запит він отримав листа від представника Офісу президента Олексія Дніпрова, у якому той підтвердив, що Зеленський справді забрав громадянство України у Коломойського та ще дев’яти осіб. Цю інформацію в липні першим опублікувало видання ZN.ua.

«…Це не перший указ, який позбавляє українських громадян громадянства України за наявності подвійного громадянства. Процедури як такої в принципі не існує, але є чітке положення законодавства, що якщо людина має друге громадянство, [вона] добровільно відмовилась від українського і не може бути громадянином України… Про Коломойського я [у запиті] не питав, мене цікавила трошки інша історія… Це персональна інформація, [указ] і має бути секретним», – сказав народний депутат.

Що цікаво, Юрчишин ще 12 жовтня у своєму Telegram повідомляв, що двоє з цих людей – Вадим Рабінович та Ігор Васильковський – досі є народними депутатами України. Він опублікував лист від Верхової Ради, у якому це було зазначено, і водночас лист від ОП, в якому йшлося про припинення громадянства цих осіб.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

12:17
Влада пообіцяла солдатам на фронті по 70 тисяч, але грошей на це ще нема
11:04
Законопроект про мобілізацію нарешті направили на підпис президенту
10:04
Скеровано до суду справу нардепа "Батьківщини" Ніколаєнка, який збив на смерть 18-річну дівчину на Житомирщині
09:34
Типовий український прокурор Олександр Гуцуляк стрімко багатіє під час війни, мешкає в котеджі за 18 мільйонів і їздить на авто преміум-класу – Bihus.Info
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 16 квітня
21:22
Шайка "непридатних до військової служби" виродків з України веде розкішне життя за кордоном, їм допомогли ВЛК, ТЦК і ГУР Буданова (ВIДЕО)
20:55
Єврокомісія погодила виділення Україні €50 млрд на реформи
20:00
У вівторок в Карпатах сніг, на півдні - до +28°С, хмарно з проясненнями
19:12
Віталій Шилан: "Таємний план Б" від Германа Галущенко
18:07
Богдан Буткевич: Таких як Ганна Маляр там чимало

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]