ВАКС заарештував організатора банди - екскерівника Чернівецької митниці за побиття журналістів (ВІДЕО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Вищий антикорупційний суд застосував запобіжні заходи у вигляді арешту до колишнього керівника Чернівецької митниці та одного з учасників злочинної організації на цій митниці, які організували побиття журналістів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Спеціалізована антикорупцйна прокуратура. 

17 квітня слідчі судді ВАКС застосували запобіжні заходи до колишнього керівника митниці – співорганізатора злочинної організації, яка діяла на Чернівецькій митниці, та одного з учасників злочинної організації, який за вказівкою співорганізатора організував побиття журналістів.

Суд підтримав позицію прокурора і застосував до співорганізатора запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 60 млн грн застави.

До члена злочинної організації застосований запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. У той же час суд визначив як альтернативний запобіжний захід заставу у розмірі 6 млн грн.

Термін тримання під вартою – по 14 червня.

У разі внесення застави на осіб будуть покладені відповідні процесуальні обов’язки, зауважили у САП.

Як повідомлялося, 16 квітня САП оголосила підозру 11 членам злочинної організації, серед яких колишній керівник і посадовці Чернівецької митниці. Їх підозрюють у завданні збитків державі на 290 млн грн.

Посадовців митниці та їхніх спільників підозрюють у тому, що протягом 2017-2019 років через пункт пропуску на румунсько-українському кордоні вантажні автомобілі ввозили комерційні товари на підставі підроблених документів. Це призводило до застосування нижчих ставок ввізного мита, зокрема нульових. У деяких випадках транспортні засоби з товарами при в'їзді на митну територію України заявлялись як порожні.

Керівництво митниці забезпечило позачерговий пропуск таких автомобілів і безперешкодне митне оформлення.

Схеми діяли тривалий час, а її учасники поводилися цинічно й зухвало. Коли журналісти намагалися викрити діяльність злочинної організації, керівництво митниці організувало їхнє жорстоке побиття, підкреслили у САП.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]