Вбивства в Україні ідентичні до вбивств у Катині - міністр оборони Польщі

|
Версия для печатиВерсия для печати

Під час церемонії ушанування пам’яті жертв Катинської різанини голова Міноборони Польщі Маріуш Блащак зробив голосну заяву: «Катинь є символом злочину, скоєного проти польського народу. Вони були вбиті в результаті наказу Кремля знищити польську еліту, знищити націю. Це був геноцид». На переокнання політика, наказ про вбивство надійшов з Кремля, а єдина провина жертв була те, що вони були поляками.

Про це повідомляє Польське Радіо.

На його думку, незважаючи на те, була це Росія біла чи червона, чи, як зараз, путінська, вона вчиняє злочин. Якщо простежити, що відбувається за східним кордоном Польщі, після вторгнення в Україну росіяни скоюють воєнні злочини. Методи однакові - що в Катині, що в Бучі: вільних людей вбивають пострілом в потилицю.

У середу, 13 квітня, очільник Міноборони вшанував також пам’ять делегації, котра на чолі з президентом професором Лехом Качинським в 70-ту річницю Катинської різанини вирушила до Катині і трагічно загинула. Маріуш Блащак сказав, що смерть всіх членів делегації «дає нам іншу картину ситуації». Владу в кремлі він охарактеризував як злочинну і закликав найбільших скептиків не сумніватися в цьому твердженні.

За словами очільника Міноборони, Катинь був тим фундаментом, на якому була побудована Народна Республіка Польща, в якій «цей злочин був розмитий». «Ми зобов'язані пам'яттю всіх тих, хто віддав своє життя за вільну Польщу, ми пам'ятаємо їх, ми вшановуємо їх не тільки сьогодні в день пам'яті про Катинську різанину, але і щодня», - запевнив Маріуш Блащак.

Нагадаємо, 13 квітня 1943 року в Берліні з'явилася інформація про виявлення в Катині братських поховань польських офіцерів і офіцерів, убитих НКВС за рішенням Політбюро КПРС. З 2008 року 13 квітня відзначається День пам'яті жертв Катинської різанини.

На фото PAP/Marcin Obara: міністр національної оборони Маріуш Блащак та командир Варшавського гарнізону бригадний генерал Томаш Домініковський під час урочистого вшанування пам'яті жертв Катинської різанини

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У четвер дощитиме на Правобережжі, на півдні та на сході до +26°С
18:04
Випробування солідарністю - воно ще тільки чекає на Україну
17:31
Открытие компании в Эстонии и оформление иностранного банковского счета: что нужно знать
16:29
Кримінальні оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
16:24
За межею розумного: у Буданова записали собі в заслуги арешт ФСБ заступника Шойгу
15:17
ВРП схвалила звільнення судді Тандира, який нетверезим збив на смерть нацгвардійця
15:10
Підривна діяльність: СБУ затримала настоятеля Святогірської лаври упц (мп)
14:05
З початком "великої війни" Полтавська облрада купила подарункові годинники на 1,5 млн гривень, ними нагороджують "кишенькових" депутатів, чиновників і прокурорів
12:51
Рада збільшила кількості прикордонників на 15 тисяч
12:04
Поліція та ДБР заробляють на криміналі: чому ніхто не може знайти виробників нелегальних сигарет

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]