Воєнний стан та мобілізацію в Україні до 23 серпня продовжила Рада

|
Версия для печатиВерсия для печати

Верховна Рада України продовжила дію воєнного стану в державі на 90 діб до 23 серпня 2022 року. За відповідне рішення проголосували 300 депутатів парламенту.

«Затвердити указ президента України від 17 травня 2022 року №341 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні», - йдеться в ухваленому законі.

Закон має бути негайно оголошений через засоби масової інформації та набирає чинності з дня його опублікування.

Як зазначили раніше в президентській фракції «Слуга народу», воєнний стан в Україні продовжили відразу на три місяці, оскільки контрнаступ потребує більше часу, ніж оборона. При цьому в разі потреби парламент може в будь-який момент його скасувати.

Також, відповдно до того ж указу президента, продовжено термін загальної мобілізації до 23 серпня. 

Зазначимо, що попереднього разу дія воєнного стану була продовжена на 30 днів та закінчується 25 травня.

Воєнний стан передбачає можливість, зокрема, введення комендантської години та пропускного режиму, заборони проведення масових заходів, перевірки речей та документів, конфіскації майна для потреба оборони з компенсацією власникам, порушення права на таємницю листування та телефонних розмов тощо.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]