Ворог України нардеп Мамка пропонує залишити Юрія Бойка "Героєм України"

|
Версия для печатиВерсия для печати

Покидьок зареєстрував законопроєкт, який пропонує позбавляти держнагород лише осіб, які вчинили тяжкі злочини, а не через накладання санкцій.

Народний депутат забороненої проросійської партії ОПЗЖ Григорій Мамка зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, який пропонує позбавляти державних нагород лише осіб, які вчинили тяжкі злочини, а не через накладання санкцій. Таким чином він пропонує законодавчу ініціативу, яка дозволяє зберегти звання Героя України у одного з лідерів партії Юрія Бойка. Про це Руху ЧЕСНО стало відомо під час засідання Комітету державної влади, який відбувся 21 лютого.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що не бачить підстав для позбавлення фігуранта Реєстру держзрадників Бойка почесного звання. Але після резонансу у ЗМІ прем'єр повторно дав доручення робочій групі розглянути питання позбавлення звання "Герой України" та винести пропозиції на розгляд РНБО. Також Шмигаль зареєстрував відповідний законопроєкт (№8407-2).

У Верховній Раді за останній тиждень зареєстровано чотири законопроєкти, які стосуються процедури позбавлення держнагород. Зокрема авторами законодавчих ініціатив є представники фракції "Європейська солідарність" (№8407), "Голосу" (№8407-1), а також вже згаданий представник ексОПЗЖ Григорій Мамка (№8407-3).

"Як і у законодавчих ініціативах із позбавленням повноважень депутатів проросійських партій, ми бачимо тут імітацію законотворчості. Давно є проєкт №6163, який можна доопрацьовувати і виносити у зал. Але парламент і тут тягне час, дає можливість представникам забороненої ОПЗЖ, які досі не позбавлені повноважень народних депутатів, подавати ініціативи, вигідні проросійським політикам. Мамка подавав свій альтернативний законопроєкт, який дозволяє представникам проросійських партій і далі працювати в місцевих радах, якщо вони вийшли з фракції. І з питанням почесних звань він діє так само", - наголошує лідерка Руху ЧЕСНО Віта Думанська.

Члени профільного комітету з питань держвлади назвали подібні законопроєкти нардепів та прем’єра "політичним популізмом та хайпом".

Нагадаємо, звання Героя Бойку присвоїв Леонід Кучма у 2004 році, коли той очолював НАК "Нафтогаз" і домовився про газові угоди з Росією та Туркменістаном.

Також нагадаємо: Мамку звинувачували в провалі розслідування резонансних справ. Зокрема, за даними ЗМІ, Мамка очолював робочу групу від МВС зі справ про шахрайство Сергія Курченка. Згодом він розпустив слідчу групу, яка займалася справами Укрсоцбанку, і припинив всі кримінальні провадження стосовно олігарха. Також ЗМІ писали про так званих "мамкіних дітей" — групу продажних слідчих ГУ МВС на чолі з Мамкою, а самого Мамку називали "сірим кардиналом" головного слідчого управління.

У 2015 році Мамка не пройшов атестацію в МВС, його визнали таким, що "не відповідає займаній посаді". Після цього його звільнили з посади заступника керівника ГСУ Нацполіціі.

Однак незабаром Окружний адміністративний суд міста Києва скасував рішення про звільнення Мамки і відновив його на посаді. Мамку спробували перевести на службу в зону АТО "для підвищення ефективності служби", але він оскаржив в суді і це рішення. Окружний адмінсуд знову встав на його сторону, але не дивлячись на це з 2016 року Мамка в МВС вже не працював.

"Центр протидії корупції" перевіряв докторську дисертацію Мамки на тему "Основи кримінального судочинства: наукові та правові основи" і виявив там плагіат.

 У 2019 партію "Розумна сила" (Мамка тоді був радником голови партії Соловйова) звинуватили в отриманні фінансування з приватного фонду російського лідера Володимира Путіна. Про це розповів, зокрема, під час суду Борис Герман, якого засудили до 4,5 року позбавлення волі за спробу організації вбивства журналіста Аркадія Бабченко.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]