Євростат оприлюднив дані про погодинні ставки в країнах ЄС

|
Версия для печатиВерсия для печати

За останніми даними Євростату, минулого року середній розмір погодинної оплати праці оцінювався в 29,1 євро, а у єврозоні – в 32,8 євро. У 2020 р. ці показники становили 28,6 і 32,4 євро відповідно.

В усьому Європейському Союзі погодинні ставки оплати праці в галузі промисловості становили 29,1 євро, а в єврозоні – 35,1 євро. В будівництві вони сягали 26 та 29,3 євро відповідно. У сфері послуг погодинна оплата праці в ЄС досягла рівня у 28,8 євро та 31,6 євро – в країнах єврозони, повідомляє monitor-press.info.

Середньостатистична погодинна оплата праці для всього Співтовариства нівелює значні відмінності між окремими членськими державами ЄС. Наприклад, найнижчі погодинні ставки були зафіксовані в Болгарії (7 євро) та Румунії (8,5), а найвищі в Данії (46,9), Люксембурзі (43) та Бельгії (41,6). У Польщі в 2021 р. одна робоча година коштувала 11,5 євро, з яких 9,4 євро припадало на заробітну плату та 2,1 євро – на витрати, не пов’язані з оплатою праці.

У 2021 р., порівняно з попереднім роком, розмір погодинної оплати праці зріс у ЄС на 1,7 %, а в єврозоні – на 1,2 %.

У єврозоні погодинні ставки зросли в усіх країнах, окрім Італії та Іспанії, де робоча година подешевшала на 1,6 % та 0,3% відповідно. Найбільше зростання погодинних ставок було зафіксовано в Литві (+12,5 %), Естонії (+6,5 %), Кіпрі та Словенії (+6,2 %) та Латвії (+6,1 %). Порівняно з 2020 р., торік в Польщі розмір погодинної ставки зріс на 5,3 %,

У 2021 р. в країнах, що не входять до єврозони, погодинні витрати на оплату праці, виражені в національній валюті, зросли в усіх країнах. Найбільше зростання було зафіксоване в Болгарії (+9,1 %), Польщі (+8,2 %) та Угорщині (+7,3 %), а найменше – у Швеції та Хорватії (+3,0 %).

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]