Євстратій (Зоря): "Патріарх-кіріловський" блок-пост та "Новоросія" у Чернігові

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Коли майже вісім (!) років (2006-2014) поспіль представники Моспатріархату стояли з блок-постом "русскава міра" під Катерининським собором у Чернігові, з них ДВА роки (2006-08) фізично блокуючи вхід до храму, який є памʼяткою національного значення (внаслідок чого було знищено експонати виставки, які залишилися від музейного часу в храмі) - тоді ЖОДЕН з них не сказав, що це незаконно.

Тоді їх кришувала влада з Києва і Москви. Безпосереднім куратором блок-посту був протоієрей Балашов з Відділу зовнішніх церковних звʼязків. Людина, про яку особисто мені покійний митрополит Володимир говорив, як про співпрацівника російської спецслужби. Балашову мп-протоієрей Лєдовий, який керував блок-постом на місці, доповідав. Прямо в Москву.

Навіть коли судами всіх інстанцій було визнано, що блок-пост "русскава міра" незаконний, що він збудований на території національного заповідника без жодного дозволу та порушує всі норми, як містобудівні, так і памʼяткоохоронні - НІХТО нічого з тим не міг зробити. Ані за В. Ющенка, ані, що зрозуміло, за його наступника.

Ні Мінкульт, ні ОДА, ні прокуратура, ні міліція.

Голова ОДА в розмові просто показував пальцем до гори і казав: "їх захищають отам". Директора заповідника Курданова, який разом зі мною, як правлячим архієреєм, виступив із заявою для преси - швидко звільнили з посади.

Починався блок-пост з прапорів "Новоросії", які виставив там російський запроданець Кауров, вождь "Єдінава атєчества", соратник Маркова, з яким разом потім невдало мали "Бессарабську республіку" створювати. Обидва негідники втекли в Московію ще в 14-му.

А з 2009-го там ще й величезний плакат поставили з обличчям Гундяєва.

Однак закінчилася восьмирічна епопея миттєво. На третій день після втечі Януковича - відповідальні за блок-пост самі його розібрали й вивезли. Бо їм патріоти сказали: або самі це зробіть, або ми вам допоможемо. Ті сказали - "ми самі". Зникла "криша" - і блок-пост миттєво розчинився, ніби його й не було. Бо емпе і кремлівська "криша", як сіамські близнюки - нероздільні, одне без одного - жити не можуть.

І от тепер клірики МП з Чернігова ллють сльози, що комісія Мінкультури храми, підпорядковані заповіднику, на які у МП ДАВНО закінчилися договори користування, а нових не було укладено, зачинила для огляду і оцінки стану. Маючи для цього і підстави, і повноваження.

Ви ж так хотіли відібрати Катерининський храм, так плекали біля нього "наш-патріарх-кіріловський" блок-пост, в надії "вигнать раскольнікаф", гроші на це збирали і в Україні, і по Московії…

Що ВИ тоді посіяли - таке тепер і пожинаєте.

І ще: чи у когось є сумніви, що якби московитським окупантам вдалося, як вони хотіти, взяти Чернігів, то духовенство МП, як це воно робило на інших окупованих територіях, служило би їм подячні молебні та організовувало би "благаславєніє асвабадітєлєй"?

Звісно, що зараз багато з них будуть розповідати про гуманітарну допомогу та інше подібне. Але, по перше, якби вони своєю працею в поширенні "русскава міра" не готували ґрунт - то дуже велике питання, чи був би кремлівський тиран настільки впевненим у швидкій перемозі своєї "апєрациі" зі знищення України. А по друге - Гундяєв та МП теж всюди кілометрами поширюють інформацію, скільки гуманітарної допомоги вони надали. Однією рукою благословляють вбивць, а другою - жертвам цих вбивць дають допомогу. Мабуть саме так своєрідно вони розуміють слова Христові "щоби права рука не знала, що робить ліва".

Але правду Бог бачить. А люди, хоч і не всі - памʼятають, як ще донедавна себе поводив Моспатріархат. Бога не боячись і людей не соромлячись.

І от тепер, як кажуть на вами улюбленій Московії, справдилася приказка: "сколько верёвочке ни виться, а конец будет". Буде! Тій останній мотузці - Моспатріархату - якою досі намагаються привʼязати Україну до російської імперії зла…"

(Джерело).

Автор: Євстратій (Зоря), митрополит Білоцерківський, речник Київської Митрополії ПЦУ, заступник голови Управління зовнішніх церковних зв’язків ПЦУ

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

19:56
Трамп заявив, що має спільну точку зору з Зеленським щодо необхідності завершити війну
18:31
Херсонська обладміністрація планує укласти договір з компанією, яка вже дурила державу
17:08
Директор заводу з поплічниками вкрали 36 млн грн на закупівлі запчастин для літаків ЗСУ
16:15
Харківську фірму, яка пережила російські обстріли, знищила повінь у Чехії
15:03
В Ніжині один з керівників райуправління поліції вбив військового
14:38
Пʼяний топ-чиновник з НБУ грозився "прострелити ноги" військовому
13:44
Рашисти завдали удару по відділку поліції у Кривому Рогу: загинула жінка
12:38
На Вінниччині затримали агента рашисів, який їздив за колонами ЗСУ, щоб дізнатися їхні маршрути і скоригувати по них удар
11:43
Ліки в Україні додатково захищатимуть від фальсифікації 2D-кодуванням
10:21
Британія передасть Україні більше самохідних гаубиць AS90

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]