«Я вірю в Перемогу України!» – Вселенський Патріарх Варфоломій

|
Версия для печатиВерсия для печати

2 серпня Вселенський Патріарх Варфоломій зустрівся із дружинами та матерями українських бійців, узятих в полон під Маріуполем. Зокрема й  жінкою, чий чоловік був вбитий Росією в Оленівці.

Як повідомляє «Укрінформ», Його Всесвятість благословив родичок захисників та побажав визволення з полону усіх українців, включно із дітьми, яких Росія примусово депортовує з країни.

«Я вірю в Перемогу України! Ми постійно молимося за всіх вас», – зазначив він.

На зустрічі також був присутній генеральний консул України в Стамбулі Роман Недільський, з яким родичі оборонців Маріуполя зустрілись раніше. Прийоми відбулись у рамках візиту делегації  матерів та дружин до Туреччини.

Варто зазначити, що Вселенський Патріарх Варфоломій відомий своєю чіткою та послідовною позицію на підтримку України. Він з самого початку прямо засудив загарбницьке вторгнення та спроби РПЦ з його морального виправдання. Вселенський Патріархат неодноразово був залучений до різноманітних акцій з надання гуманітарної допомоги постраждалим від агресії. Патріарх зустрічався із різними представниками України, зокрема й президентом Володимиром Зеленським. За свою продиктовану Євангелієм та православним віровченням позицію Патріарх Варфоломій і вся Церква Константинополя неодноразово ставали мішенню для інформаційних атак з боку Московського патріархату та його сателітів з інших Помісних Церков.

Цікаво також відмітити, що не всі ієрархи навіть Церков в Україні можуть похвалитися такою ж чіткою позицією. Наприклад, митрополит у Борисполі УПЦ (МП) Антоній (Паканич) старається уникати згадок про війну. Він також не вживає словосполучення “російська агресія”, ховаючи винуватця вторгнення за евфемізми.

Вгорі: Вселенський Патріарх, родички солдатів та Генеральний Консул України. Фото: "Укрінформ"

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]