Юрій Бутусов: Про обстановку у місті Красногорівка

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Прошу звернути увагу головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського на обстановку у місті Красногорівка. На перший погляд, там багато підрозділів та прапорців на карті, там є єдиний центр команудвання, правильна звітність та доповіді. А насправді, призначений рішенням О. Сирського командир 59-ї мотопіхотної бригади Богдан Шевчук з своїми обов'язками не справляється, бої йдуть у місті, ворог просувається, і стає реальною повна втрата міста Красногорівка.

Я не знайомий з Богданом Шевчуком (не плутати з Русланом Шевчуком - одним з найбільш компетентних командирів ЗСУ, комбригом 58-ї бригади), але я добре знайомий з 59-ю бригадою та бійцями та командирами, які воюють у Красногорівці, які дають зворотній зв'язок щодо рішень комбрига Шевчука.

Це молода енергійна людина, рівень управління якого відповідає посаді командира роти, можливо - батальйону. Він сам керує куди кому стріляти та куди кому літати, сам ставить завдання командирам гармат та операторам мавіків, сам маює де яку спшку треба тримати до останнього у якій посадці. Сидячи у штабі перед картою, і навіть не знаючи свій передній край, бо фронт великий і за усім самому не услідкуєш. Думаю, не біда та не провина Богдана Шевчука, що у нашій армії керівники часто призначають на високі посади зручних офіцерів, які навчились добре доповідати, але не встигли набути відповідного командного досвіду та компетенцій. Це біда та життя підлеглих, які змушені виконувати необдумані накази.

Призначення Б.Шевчука на 59-ку, після того як нею командував Вадим Сухаревський- відповідальність керівництва ЗСУ. Здається, за стільки місяців вже можна було б розібратись з рівнем призначеного комбрига, та виправити помилку, відправити людину служити далі на посаду, яку він справді може потягнути, а на бригаду призначити людей вже з готовим життєвим та бойовим досвідом - у нас купа досвідчених комбригів у тилу, навіщо призначати тих, хто не готовий і з кого навіть не спитаєш, бо він щиро не розуміє?

Обстановка критична, ворог має перевагу, так давайте покращувати хоча б те, що ми здатні швидко змінити - якість управління, порядок та організацію наших сил.

Невже головнокомандувач ЗСУ не розуміє, який удар буде мати втрата цілого важливого міста? У тому числі по його кар'єрі? Чому не вживаються заходи для посилення управління 59-ю бригадою та взагалі напрямком Красногорівка-Карлівка шляхом призначення відповідальних та компетентних командирів?

Чому багатьох досвідчених комбригів після нещодавнього випуску з університету оборони засунули на пусті тилові посади, а оборону такого важливого великого міста довірили молодій людині, яка ще не встигла навчитись?

У нас багато міст та багато військ для таких тренінгів на живих людях?

Прошу Олександра Станіславовича особисто звернути увагу на обстановку та незадовільний рівень управлівння бойовими діями у Красногорівці та зокрема у 59-й бригаді, і вжити таких саме адекватних рішень як було вжито для розгрому російського наступу на Харківщині. Поспілкуйтеся з людьми на місцях, ви самі зрозумієте, що відбувається."

Юрій Бутусов, Цензор.НЕТ

(Джерело).


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У сукботу в Україні майже без опадів, спека на півдні та сході
19:09
Як дізнатися про наявність штрафу від ТЦК: роз'яснення Мін’юсту
18:47
Після серії скандалів Кабмін нарешті звільнив профнепридатну Марину Кудерчук з посади голови Держкіно
17:10
У Британії змінився прем'єр-міністр
16:12
Чому влада блокує спорудження захисту на енергооб'єктах
14:38
Справжні друзі: третій ЗРК Patriot прибув до України з ФРН
14:10
Порядні люди звертаються до непорядних: Львівське обласне товариство політв'язнів закликає "слуг народу" нарешті підтримати заборону РПЦ в Україні
12:03
Продаж керівних посад на митниці: НАБУ повідомило про підозру пасинку директора КНДІСЕ Рувіна, у якого теж брудна репутація (ФОТО)
11:33
Типовий ухилянт з "Кварталу" Ханумак, який втік до США, відбрехався за виїзд із України
10:33
Це про те, як безголова влада "готувалася" до війни: на окупованих територіях залишилися близько 1,5 млн музейних експонатів

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]