За посаду директора НАБУ боротимуться далі 22 кандидати

|
Версия для печатиВерсия для печати

Комісія з відбору кандидатів на директора Національного антикорупційного бюро України після тестування загальних здібностей залишила 22 кандидатів із 50 допущених до тестування.

Про це повідомила комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора НАБУ на засіданні 16 січня.

13-14 січня тестування загальних здібностей пройшло 49 кандидатів із 50 допущених за результатом попереднього етапу: 13 січня тестування пройшов 41 кандидат, а 14 січня – ще 8. Один кандидат надав комісії заяву про свою відсутність.

16 січня комісія з проведення конкурсу на зайняття посади директора НАБУ затвердила результати тестування загальних здібностей і оголосила рейтинг кандидатів за результатами проходження тестувань на знання законодавства та загальних навичок.

Комісія вирішила допустити до наступного етапу конкурсу кандидатів які розмістились з 1-го по 22-ге місце, оскільки кандидати, які розділили 19-22 місця, набрали однакову кількість балів і, відповідно до правил проведення конкурсу, також мають бути допущені до наступного етапу конкурсу.

Наступний етап – практичне завдання – буде відбуватися в один день одночасно для всіх кандидатів.

До нього допущено таких кандидатів:

  1. Руслан Кравченко (244 рейтингових бали)
  2. Руслан Габрієлян (238)
  3. Сергій Гупяк (225)
  4. Вероніка Плотнікова (225)
  5. Семен Кривонос (224)
  6. Віктор Павлущик (223)
  7. Віталій Власюк (222)
  8. Олександр Цивінський (221)
  9. Олександр Вікул (219)
  10. Олександр Риковцев (219)
  11. Михайло Буртовий (219)
  12. Роман Осипчук (218)
  13. Анатолій Нестерцов (218)
  14. Сергй Наумюк (217)
  15. Ігор Ярчак (215)
  16. Олег Опішняк (211)
  17. Євген Теницький (210)
  18. Володимир Церковний (210)
  19. Максим Ворвуль (209)
  20. Юрій Бєлоусов (209)
  21. Олександр Руденко (209)
  22. Роман Удовиченко (209)

У першій п’ятірці: Руслан Кравченко – очільник Бучанської прокуратури, працював також у нині розформованій Головній військовій прокуратурі; Руслан Габрієлян – детектив НАБУ; Сергій Гупяк – співробітник ДБР, раніше – прокурор у Вінниці; Вероніка Плотнікова – працює у керівництві департаменту Офісу генпрокурора, який опікується розслідуваннями катувань та інших порушень з боку правоохоронців; Семен Кривонос – керівник Державної інспекції архітектури та містобудування.

Семен Кривонос у свій час виграв конкурс на керівника Одеського підрозділу НАБУ. Однак його не призначили через скандал навколо власних незаконних статків. Також він був першим заступником керівника одеської поліції. Зараз Кривонос очолює підрозділ Державної інспекції архітектури та містобудування

Віталій Власюк є заступником голови Київської ОВА. Раніше він працював адвокатом. Зокрема, Власюк захищав компанію «Алтаюр», яка надавала сервери для розміщення інформації з реєстру декларацій. Щоправда, вартість оренди була вищою за вартість самого орендованого обладнання. Тому НАБУ розслідує можливу змову екскерівництва Нацагентства з питань запобігання корупції та компанії «Алтаюр».

Під час конституційної кризи 2020 року Власюк будучи захисником вказаної компанії, публічно закликав стерти всю інформацію з арештованих серверів. А це, між іншим, мільйони декларацій чиновників.

Минулого року на своїй сторінці в Facebook Власюк привітав з днем народження адвоката Віктора Януковича – Віталія Сердюка. Однак зараз, як зазначили в ЦПК, відповідний допис видалено або до нього обмежено доступ.

При цьому брат-близнюк кандидата в директори НАБУ – Владислав Власюк – наразі є радником офісу президента. Він працює в рамках так званої санкційної групи Єрмака-Макфола.

Більшість кандидатів у списку – непублічні співробітники Антикорупційного бюро. 

Серед відомих осіб, які пройшли до наступного етапу – очільник департаменту воєнних злочинів Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов, заступник голови Київщини, колишній адвокат Віталій Власюк.

Комісія доручила робочій групі запропонувати кандидатам подати майнові декларацій за 2021 рік та 2022 рік та оприлюднити інформацію про них: автобіографії, анкети, майнові декларації з урахуванням вимог законодавства.

Також комісія повідомила про результати розгляду звернень та скарг, які надійшли комісії. Заявники отримають індивідуальні відповіді на електронну пошту.

УГОРІ: КАНДИДАТИ НА ДИРЕКТОРА НАБУ, ФОТО КОНКУРСНОЇ КОМІСІЇ

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

10:01
Держава знатиме про резервіста все: нові дані в реєстрах - Рада змінить порядок ведення військового обліку під час війни
09:09
У росії палають НПЗ і дві нафтобази
08:31
Треба перестати фінансувати політичні партії під час війни, а ці сотні мільйонів гривень спрямувати на оборону, - Юрчишин
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 24 квітня
04:22
Сенат США затвердив виділення допомоги Україні
20:00
У середу в Україні сухо на півдні та сході, ніччю - заморозки
18:07
Юрій Ніколов: Корупційна історія Сольського - для розуміння того, наскільки укорінена в Україні корупція
17:57
"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції Дніпра знайшли 14 млн незаконних активів
17:34
"Довічне" отримав нацгвардієць, який розстріляв своїх співслужбовців на заводі Південмаш у Дніпрі
16:03
На Волині сержант отримав 15 років тюрми за вбивство двох добровольців

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]