Захисник України Сергій Шикун, який отримав біонічний протез руки, планує повернутися на фронт (ФОТО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Військовослубовець із Харкова Сергій Шикун втратив на фронті руку. В Національному реабілітаційному центрі "Незламні" він отримав біонічний протез і планує повернутися до захисту України.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Сергій став на захист України з початком повномасштабного вторгнення РФ. Він увійшов до лав спецпідрозділу Головного управління розвідки "Кракен" і став сапером.

Торік воїн отримав поранення. Сергій із побратимами мали зайняти нові позиції, з яких окупанти відступали, попередньо замінувавши територію. У Сергія було важливе завдання – звільнити позицію від ворожого заліза. Та, виявилося, що не вся піхота противника відійшла. Зав’язався стрілецький бій. Сергій ліг, аби укритися від куль, і зачепив рукою міну. Та розірвалася і відірвала частину правої руки.

Воїна доправили до Харкова, а звідти - до центру "Незламні" у Львові. Протез йому обирали, виходячи з того, що Сергій збирається повернутися на фронт.

"За два місяці занять із фізичними та ерготерапевтами Сергій майже повністю відновився. Він уже доволі вправно володіє протезом та може виконувати будь-які завдання з дрібної моторики. Після реабілітації захисник планує продовжити служити українському народові", - йдеться у повідомленні.

Збір на біонічні руки для поранених захисників триває. Підтримати його може кожен охочий за посиланням: https://dobro.ua/project/unbroken/.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]