Закупівля продуктів у Міноборони замкнена на кількох бенефіціарах, які не пускають конкурентів - нардеп Бобровська

|
Версия для печатиВерсия для печати

Нардепи ініціюють перевірку всіх 8 фірм, які здійснюють постачання продуктів армії.

Про це у Facebook повідомила нардеп "Голосу" Соломія Бобровська.

"Моя позиція - історія з закупівлею продуктів харчування ще не закінчена, і буду далі детальніше ознайомлюватись з укладеними МО контрактами, доки не буду мати відповіді на всі питання. Вони у мене такі ж, як і у вас - від вартості яйця до окорочка. Проте ціни - це одне. Навіть якщо вони не завищені - є ще інше питання.

Система закупівель колись була монопольною. Існувала одна компанія, яка мало того, що завищувала ціни, а різницю клала в кишеню, так ще й постачала неякісні продукти бійцям. Зараз - є прогрес. Тепер є вісім нікому не відомих або маловідомих фірм. Монополії немає - це добре. Є олігополія - це недобре. Досі питання по цінам, і лиш в дуже окремих випадках по якості", - пояснила парламентарка.

За словами Бобровської, бенефіціарів системи харчових закупівель - всього декілька.

"Ні новий бізнес, ні великий розвинений чесний бізнес - не можуть зайти у цю систему. Бо вона замкнена на кількох бенефіціарах, які за рахунок своїх зв'язків виграють тендери, тримають ринок, не пускають конкурентів, часом заробляють на завищенні цін, а коли починаються підозри, борги і так далі, - ці нікому не відомі фірми з міліардними контрактами від МО припиняють виконувати свої зобов'язання і розчиняються у повітрі. І шукай вітра в полі, коли фірма була прокладкою.

Тому, після цього засідання Комітет направляє лист до правоохоронних органів з приводу цієї ситуації, а також повертається до контролю закупівель за усіма напрямками та буде ініціювати відкриття необоронних закупівель для загального доступу. А щодо харчування - ініціюємо депутатську перевірку всіх 8 фірм, які здійснюють постачання продуктів армії", - підсумувала вона.

Нагадаємо, 21 січня ЗМІ повідомили, що харчі для військових Міноборони може закуповувати за цінами завищеними у 2-3 рази.

Відомство у відповідь заявило: "Відомості ЗМІ про закупівлю харчування для військових - омана й маніпуляції. Готуємо матеріали для СБУ". Міністр оборони Олексій Резніков спростовує інформацію про закупівлю продуктів за завищеними цінами. За його словами, в оприлюдненому ЗМІ документі була технічна помилка - постачальник вказав ціну не за десяток, а за кілограм яєць.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У п'ятницю в Україні короткочасні дощі, на півдні до +28°С
19:08
Міністр-кримінальник Сольський подав заяву про відставку
18:03
Автівки на потреби армії: який транспорт можуть забрати
16:24
Голову райсуду на Дніпропетровщині взяли на хабарі
16:15
Антитютюнові активісти заплуталися у власній бухгалтерії і не хочуть звітувати за отримані гранти
14:18
ПЦУ спростувала міф про те, що жінкам неможна перебувати у церква в брюках і з непокритою головою
12:59
Щільність застосування дронів на бахмутському напрямку небачена раніше — військовий
10:55
Шабунін: Офіс Генпрокурора закрив понад 1,2 тис. проваджень щодо бізнесу, проте лише 2 з них належать БЕБ, яке "стриже" підприємців
09:02
Офіс генпрокурора після аудиту закрив кожну п'яту справу проти бізнесу, найбільше "туфти" плодить ДБР "імені Татарова"
08:27
Українські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]