ЗСУ оточили російське угруповання у Лимані

|
Версия для печатиВерсия для печати

ЗСУ ввечері 29 вересня, ймовірно, завершили оточення російського угруповання в районі Лимана на Донеччині, за деякими даними, українські військові зможуть взяти місто, якщо росіяни не отримають підкріплення.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Українські війська, ймовірно, майже завершили оточення російського угруповання в Лимані та перерізали критичні наземні лінії зв’язку (GLOCS), які підтримують російські війська в районі Дробишеве-Лиман" - йдеться у повідомленні.

За даними з російських джерел, на які посилається ISW, українські війська прорвали оборону в районі Ставок, за 10 км на північ від Лиману, а також перерізали дорогу Торське-Дробишеве, яка є останнім шляхом постачання та виїзду для окупантів, які утримують лінію на захід від Лиману. ЗСУ, ймовірно, атакують Лиман з трьох напрямків. Ворогу перерізали доступ до критично важливої дороги Сватове-Лиман, яка є основною наземною лінією зв’язку (GLOC), що підтримує російське угруповання в Лимані.

Як повідомляють російські військові кореспонденти, на яких посилається ISW, ситуація є "надзвичайно складною" для підрозділів БАРС-13 і 752-го мотострілецького полку 20-ї загальновійськової армії, які тримають оборону в районі Дробишевого і в Лимані. 

За деякими даними ISW, без негайного підкріплення для російських військ ЗСУ зможуть взяти Лиман.

У п'ятницю вдень ватажок донецьких бойовиків Денис Пушилін підтвердив інформацію.

"Друзі, по Красному Лиману новини тривожні... Наразі Красний Лиман у напівкільці... Ямпіль і Дробишеве повною мірою нами не контролюються. Дуже неприємні новини..."

В ISW зазначили, що на мапах не відображено оточення Лимана, тому що повідомлення про ситуацію на фронті надійшли надто пізно. На мапах ISW від 30 вересня буде вказана вся перевірена та актуалізована інформація.

На фото: вбитий російський окупант

«Аргумент»


На цю тему:

ГЕНШТАБ ЗСУ втрати ворога станом на 8.00 30 вересня

У Запоріжжі внаслідок ракетного удару по гуманітарній колоні загинули щонайменше 23 людини, 28 поранені

NYT: Пентагон створює нове командування для підтримки України

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)
10:54
Ракетний удар рф по Дніпру та області: вбито 9 осіб, зокрема 3 дітей, понад 25 дістали поранення

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]