Атаки росіян на Харківщину триватимуть кілька днів, потім РФ планує “потужний наступ” на Суми, – Буданов

|
Версия для печатиВерсия для печати

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило очікує, що атаки в Харківській області триватимуть ще три-чотири дні, після чого російські війська зроблять потужний наступ у напрямку Сум.

Про це Буданов розповів в інтерв’ю The New York Times від 13 травня. 

Серед іншого, Буданов дав оцінку ситуації на Харківщині.

“Ситуація на межі. З кожною годиною ця ситуація наближається до критичної”, — заявив Буданов. 

Генерал Буданов оцінив, що українські сили зможуть укріпити свої лінії та стабілізувати фронт протягом наступних кількох днів. Але він очікує, що Росія розпочне нову атаку північніше Харкова, у Сумській області.

Видання зазначає, що раніше українські чиновники заявляли, що Росія накопичила війська біля Сумщини.

Український офіцер Павло Величо (Pavlo Velycho), який діє біля російського кордону в Сумській області, повідомив, що останнім часом росіяни посилили обстріли околиць Сум.

“Я не знаю, чи це щось означає, тому що ці місця все одно часто обстрілювали. У будь-якому випадку ми в повній бойовій готовності”, – сказав український офіцер. 

Також генерал Буданов сказав, що метою росіян на північному сході було посіяти паніку в регіоні. "На даний момент наше завдання – стабілізувати лінію, а потім почати відкидати їх через кордон", – сказав він, додавши, що наплив українських резервів зумів "частково порушити їхні плани".

Зазначимо, сьогодні вранці речник Генштабу заявив, що Росія продовжує активні наступальні дії і намагається прорвати оборону. Протягом понеділка було понад 160 бойових зіткнень.

Зображення вгорі: наслідки обстрілів Сумщини 13 травня. Фото: поліція Сумської області

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]