Авіакомпанія «Россия» відправить у простій третину пілотів Airbus, щоб заощаджувати запчастини літаків

|
Версия для печатиВерсия для печати

Авіакомпанія "Россия" почне відправляти в простий близько третини своїх пілотів, що літають на літаках Airbus. Пояснюється це тим, що потрібно «не допустити масових скорочень», але у профспілках вважають, що робиться це, щоби економити запчастини для європейських літаків.

Про це пише "Коммерсант" з посиланням на наказ заступника директора з управління персоналом.

За даними «Коммерсанта», у простій відправлятимуться до 100 осіб — через «надзвичайні обставини, що впливають на фінансово-господарську діяльність авіакомпанії». Простій запроваджується з 1 січня по 31 березня. У парку «России» - 31 Boeing різного типу та 26 Airbus А320/А319. Чотири з Airbus не літають.

Як сказало газеті одне джерело, пілотів тимчасово відсторонятимуть від роботи щомісяця і переводитимуть на дві третини окладу. За іншими даними, йдеться про щотижневе усунення.

У профспілках такий захід вважають «дискримінуючим», оскільки стосується лише пілотів Airbus. Як зазначає голова Міжрегіональної профспілки пілотів Оксана Власенко, наліт на цих літаках зараз у середньому становить близько 50–70 годин на місяць, що можна порівняти з нальотами пілотів Boeing.

Президент Шереметьєвської профспілки льотного складу Ігор Дельдюжов припускає, що це пов'язано з тим, що для Boeing легше знайти запчастини.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну Airbus та Boeing перестали постачати комплектуючі до своїх літаків у росії. У серпні Reuters, посилаючись на джерела, повідомив, що російські авіакомпанії, зокрема Аерофлот, почали розбирати літаки на запчастини. У жовтні стало відомо, що мінтранс рф планує дозволити купувати для літаків неоригінальні запчастини.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]