Китай закрив небо для Boeing та Airbus російських авіакомпаній

|
Версия для печатиВерсия для печати

Китай закрив свій повітряний простір для літаків Boeing та Airbus російських авіаперевізників, зареєстрованих у двох юрисдикціях.

Про це повідомляє РБК із посиланням на два джерела.

Один із співрозмовників видання пояснив, що в травні авіавлада КНР попросила всі авіакомпанії актуалізувати електронні досьє, в яких містяться відомості в тому числі про літаки, власників тощо. Російські перевізники оновили інформацію, але влада республіки запросила підтверджуючі дані про те, що імпортні літаки російських перевізників офіційно знято з реєстрації закордоном. Таких документів авіакомпанії надати не змогли, тому китайська авіавлада відмовила у польотах на таких літаках.

Інше джерело уточнює, що вимоги щодо «чистоти» літаків з погляду реєстрації висувають й інші країни. Він навів у приклад Туреччину, яка відмовляє у дозволах на польоти до цієї країни або через її повітряний простір літакам «з подвійною реєстрацією». 

З початку масштабного військовоого вторгення росії в Україну країни ЄС та США запровадили низку санкцій проти російської авіаційної галузі. Так, західні країни закрили свій повітряний простір для російських літаків. Наприкінці лютого Євросоюз заборонив продаж повітряних суден та запчастин до них російським авіакомпаніям, також було запроваджено заборону на страхування та технічне обслуговування товарів, пов'язаних з авіаційною та космічною галузями. У березні президент росії володимир путін підписав закон, згідно з яким уряд може дозволити реєструвати права на іноземні літаки, що перебувають у лізингу вітчизняних компаній.

11 квітня Євросоюз вніс 21 російську авіакомпанію до списку компаній, на які розповсюджується заборона на польоти або експлуатаційні обмеження в межах ЄС нібито через невідповідність літаків міжнародним стандартам безпеки.

США також запровадили експортні санкції проти російських авіакомпаній "Аэрофлот", "Россия", Azur Air та Utair за порушення заходів експортного контролю, введених у відповідь на військове вторгнення в Україну. Усім трьом авіакомпаніям заборонено експорт та реекспорт компонентів, вироблених у США, у тому числі через посередників у третіх країнах. Термін дії обмежень – 180 днів, він може бути і буде продовжений.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]