Азад Сафаров: Що мають робити в Міноборони та Офісі Президента, коли попит на новини з України падає

|
Версия для печатиВерсия для печати

Не можна однією рукою просити допомогу в Європи, США, суспільства й світу, а іншою — закривати доступ журналістам і перетворювати їхню роботу в пекло. Ми не росія, ми не радянський союз. Ви не нам шкодите. Українська влада просто підставляє себе і країну.

Про це пише продюсер Sky News Азад Сафаров у виданні Цензор. НЕТ.

Зацікавленість до подій в Україні в іноземних медіа падає. Сюжетів про війну набагато менше у світових ЗМІ і особливо у вечірніх випусках новин, ніж це було раніше. А великі телеканали скорочують свою роботу в Україні. І це очікувана реальність. З часом інтерес завжди падає. Чи багато, наприклад, ви сюжетів бачите в іноземних медіа із Сирії? Для нас ця тенденція є безумовно поганою. Щоб світ не забував про нас, ми маємо бути в усіх праймновинах, на головних шпальтах газет і журналів. Кожна родина у світі, кожен виборець мають чути і бачити всі злочини росіян в Україні, щоб тиснути на своїх політиків допомагати Україні більше.

Що мають робити в Міноборони, Офісі Президента й усіх профільних міністерствах, коли попит на новини з України падає?

- генерувати ідеї, теми, події, на які можна запрошувати іноземні ЗМІ;

- показувати їм героїчну і надлюдську боротьбу наших воїнів;

- демонструвати, як ефективно ми використовуємо західну зброю (авжеж, якщо надавачі зброї не проти);

- максимально спрощувати доступ журналістів до України і до передової, до кожного фронтового міста, щоб світ бачив, як росія нищить школи, будинки, лікарні — усю цивільну інфраструктуру. Просто згадайте реакцію світу, коли двоє фотографів Малолєтка і Чернов показали кадри з розбомбленого росією Маріуполя.

Що натомість робить влада просто зараз?

! Вкотре придумує нові правила для роботи медіа на передовій. Нові правила — це не ті, що були "нові" 2 місяці тому, а НОВІ НОВІ, і коли ми кажемо "правила", ідеться про НОВІ ОБМЕЖЕННЯ і ЗАБОРОНИ.

Тепер зону бойових дій поділили на 3 кольорові зони. ! Червона (лінія фронту, наприклад, Бахмут) — знімати категорично не можна. Знімете щось — ми вам акредитацію заберемо.

! Жовта — лише з пресофіцером. Знімете щось без пресофіцера — ми у вас акредитацію заберемо. Щоб ви розуміли, жовта — це не поруч з фронтом загалом. Це навіть таке місто, як-от Миколаїв, який далеко позаду фронту.

! Ну, і зелена зона — можете знімати без пресофіцера. Тобто можете пташок і квіточки познімати в Києві, наприклад.

Навіть якщо у вас є акредитація, ви все одно на кожну зйомку маєте окремо акредитуватись до 16:00. АЛЕ! Цілком нормально може бути і БУВАЄ, що про зони вам повідомляють о 21:00. Як саме визначаються ці зони — теж не зрозуміло. Чітких прозорих прописаних механізмів нема. І не буде.

Водночас сторінка Генштабу постить фото блогера, який "зняв наших героїв на відстані 70 метрів від фронту".

Крім того, виявляється, що є певний список журналістів, яким дозволяють їздити на фронт.

Друзі, може ще талони роздавати журналістам на поїздку на фронт?

Для чого це робити? Нащо?

Але і це ще не все!

Усі журналісти, які отримали НОВІ НОВІ безстрокові акредитації з початку повномасштабної війни, тепер муситимуть кожні пів року заново подаватись на акредитацію. ! ! Зі всіма своїми документами. !

Тобто тільки для Sky News, продюсером якого я є, тепер треба переакредитувати із 40 журналістів, продюсерів.

А уявіть, скільки інших медіа (іноземних і українських) працюють в Україні.

Для чого це робити? Нащо?

Що могло змінитись, наприклад, у тих самих журналістів?

Вони живі, вони працюють, якщо ви вважаєте, що вони не працюють, можна ж просто написати листа, спитати і автоматично видати нову, наприклад, цифрову акредитацію.

Я вже уявляю свою розмову з головним кореспондентом Sky News.

– Стюарт, привіт! Пам’ятаєш, тебе росіяни підстрелили торік під Києвом і ти ледь не помер? Так ось, влада тобі вже не довіряє і просить заново пройти перевірку в Міноборони та СБУ.

Для чого це робити? Нащо?

Не можна однією рукою просити допомогу в Європи, США, суспільства й світу, а іншою — закривати доступ журналістам і перетворювати їхню роботу в пекло.

Ми не росія, ми не радянський союз.

Ви не нам шкодите. Ви просто підставляєте себе і країну.

Треба дякувати кожному українському й іноземному журналістові, операторові, водієві, продюсерові, які ризикують своїм життям, але продовжують їздити на фронт. Особливо українському. Бо вони взагалі працюють без броньованих машин і охоронців.

Вони могли б спокійно працювати в офісі. Але роблять це, бо розуміють важливість інформаційної війни проти російської пропаганди.

Але судячи з усього, в українській владі інформаційну війну сприймають як війну проти своїх же українських журналістів.

Припиніть придумувати НОВІ НОВІ НОВІ правила. Просто дайте журналістам спокій, дайте їм змогу працювати і не додавайте нової роботи. Це буде найкраща ваша допомога в нашій спільній справі.

Ба більше багато дуже адекватних пресофіцерів самі в шоці від цих змін.

На фото кадри з звільненого Херсона. Тоді багатьох журналістів також позбавили акредитації за видуманими причинами. Був скандал. Акредитацію повернули. Але історія нічого не навчила. Все одно - є якийсь умовно загадковий центр, де є установка придумати абсолютно некомпетентні і незрозумілі правила і обмеження.

Наостанок хочу лише подякувати своїм колегам, які роблять титанічну роботу, попри цей спротив і перешкоджання від влади і продовжують показувати героїчну боротьбу наших захисників.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

10:01
Перший день Олімпіади-2024: розіграють 14 комплектів медалей
09:41
Професор Нєбітов вважає вбивцю професорки Фаріон "абсолютно проукраїнським" - це таке у нас "проукраїнське" керівництво поліції
08:27
росія спланувала та здійснила теракт в казармах Оленівки, де перебували українські військовополонені, - Associated Press
08:00
DeepState: росіяни захопили Вовче на Донеччині
22:32
“Ліл”: військовий Олександр Рудоманов висвітлив злодіяння столичної ДМС
20:00
У суботу в Україні дощитиме, буде спекотно на півдні
18:51
Суд арештував підозрюваного у вбивстві Фаріон, на засіданні донька питала Зінченка "Навіщо?"
18:05
Мегавати будь-якою ціною: чи зможе Україна наростити імпорт електроенергії
17:25
САП просить ВАКС стягнути з начальника відділу Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції Жука активів на 4,5 млн грн
16:58
РПЦ дійсно втратила ознаки Церкви, — професор Людмила Филипович

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]