Білий дім відкидає занепокоєння щодо зменшення підтримки України

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Речниця Білого дому Карін Жан-П’єр заперечила зростаючі занепокоєння щодо того, що законодавці-республіканці можуть припинити надавати допомогу Україні, якщо вони повернуть контроль над Палатою представників США на проміжних виборах у листопаді.

"Сполучені Штати надали Україні потужну двопартійну підтримку", - сказала вона журналістам у середу. «Ми продовжуватимемо працювати з Конгресом протягом останніх кількох місяців над цими зусиллями та підтримуватимемо Україну стільки, скільки буде потрібно».

Подібним чином висловився й координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі, наголосивши, що допомога, яку підтримують обидві провідні партії американського Конгресу, триватиме й надалі, зазначає Голос Америки.

"Про те, щоб виписати необмежений чек [blank check] не йдеться", - сказав Кірбі в інтерв'ю CBS у середу, на прохання журналіста прокоментувати заяву лідера республіканців в Палаті представників США Кевіна Маккарті.

Раніше лідер меншості в палаті представників Кевін Маккарті зазначив, що допомога може сповільнитися, якщо палату контролюватимуть республіканці.

У вівторок Маккарті сказав Punchbowl News, що з наближенням рецесії американці не збираються виписувати Україні "необмежений чек", маючи на увазі необмежене фінансування. «Вони просто цього не зроблять. Це не безкоштовний ненобмежений чек», — сказав він.

Українці уважно стежать за процесом проміжних виборів у США, сказала Олена Шуляк, голова правлячої партії «Слуга народу».

«Наші люди гинуть щодня. Щодня ми стоїмо на захисті демократії в усьому світі», — сказала вона «Голосу Америки». «Ви можете бачити, що відбувається щодня з обстрілами та руйнуванням наших будинків і вбивствами наших людей — ви не можете зменшувати підтримку, лише збільшувати».

Шуляк висловила сподівання, що США, які підтримували Україну із початку її незалежності, й далі зберігатимуть підтримку на міцній двопартійній основі.

Оглядачі кажуть, що через зростання ізоляціоністських тенденцій у Республіканській партії виникають побоювання, що допомога Україні зменшиться, особливо на гуманітарні та економічні потреби. Проте допомога США у сфері безпеки викликає менше занепокоєння, враховуючи, що республіканці загалом підтримують військово-промисловий комплекс, сказала Крістін Берзіна, старша наукова співробітниця із політики безпеки та оборони Німецького фонду Маршалла США.

«У чому зараз відчайдушна потреба європейців в Україні та на всьому східному фланзі [НАТО]? Це потреба в системах озброєнь, від боєприпасів до дуже складних систем зброї, таких як HIMARS [високомобільної артилерійської ракетної системи] , безпілотники», – розповіла Берзіна «Голосу Америки». «Оборонні бюджети в Європі настільки значно збільшуються, що збільшення витрат на оборону випереджає те, що є на полиці».

У травні Конгрес схвалив нову військову та гуманітарну допомогу на понад 40 мільярдів доларів США, проти якої проголосували 57 республіканців Палати представників.

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)
10:54
Ракетний удар рф по Дніпру та області: вбито 9 осіб, зокрема 3 дітей, понад 25 дістали поранення

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]