Бізнесмен Гринкевич двічі був фігурантом кримінальних справ через корупційні оборудки, але уникнув покарання

|
Версия для печатиВерсия для печати

Однак жодного разу справа до суду так і не дійшла (вірогідно, їх "розвалювали" і "продавали" - А.).

Львівський бізнесмен Ігор Гринкевич, який є фігурантом кримінального розслідування про оборудки із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України, та за хабар намагався домовитись про закриття цієї кримінальної справи, вже неодноразово був фігурантом різних кримінальних проваджень, які, врешті, не дійшли до суду, зазначив у Facebook журналіст і засновник проекту «Наші гроші» Юрій Ніколов.

«Цього кидка і злочину могло б не бути, якби Гринкевича посадили в тюрму раніше. Хоча б за ті кейси, по яким правоохоронці вже відкривали кримінальні справи, але ні разу не довели до кінця», - написав журналіст.

Він  навів принаймні два гучні епізоди про розслідування, у яких фігурували компанії Ігоря Гринкевича:
  1. У 2019 році кримінальне провадження відкрили  проти фірми Гринкевича «Візин річ» за завищені ціни на реконструкції митного пункту пропуску «Чоп».
  2. У 2008 році  «Б.К. Верховина» Гринкевича виграла тендер на реставрацію Вірменської церкви у Львові, не маючи фахівців і не володіючи технологіями. Як з’ясували згодом  правоохоронці, фірма підробила документи. Тоді проти Ігоря Гринкевича як директора та засновника «Верховини» була порушена кримінальна справа.

А ще восени 2023 року «Наші гроші» опублікували розслідування про  те, що ТОВ «Будівельний альянс Монтажпроект», директором і засновником якої є син Гринкевича Роман, отримала замовлення від Львівської ОДА на будівництво Центру безпеки громадян Східницької громади в селі Новий Кропивник за 33 млн грн. При цьому вартість низки будівельних матеріалів у документації у півтора рази перевищує ринкові.

У 2021 році цей же «Будівельний альянс Монтажпроект» уже мав справу із військовими. Тоді компанія Гринкевича-молодшого завищила вартість робіт на полігоні «Широкий Лан» у Миколаївській області. При цьому частину роботи фактично виконала інша компанія, з якою потім не розрахувалися.

«В общім, якби цього генія вчасно посадили, а не обілєтили – нинішнього скандалу з розкраданнями в Міноборони могло б і не буть. Але немає такої звички у правоохоронців саджать злодіїв в тюрму», - підсумував Ніколов. 

Нагадаємо, 29 грудня Державне бюро розслідувань затримало у Львові бізнесмена Ігоря Гринкевича за пропозицію 500 тисяч доларів хабаря одному із керівників Головного слідчого управління ДБР.

В ДБР зазначили, що за кілька місяців до того порушило кримінальне провадження щодо будівельної компанії Гринкевича, яка уклала 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн. При цьому більшість контрактів компанія не виконала, а частину провернула із завищеними цінами.

Вгорі: Ігор Гринкевич (по центру) під час підписання одного із договорів на підряд із Львівською ОДА. Фото: Максим Козицький/Facebook

«Аргумент»


На цю тему:

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]