BioNTech успішно випробувала вакцину проти раку

|
Версия для печатиВерсия для печати

Компанія BioNTech, яка розробила вакцину від коронавірусу Pfizer, засновану на використанні модифікованої нуклеозидами матричної рибонуклеїнової кислоти (мРНК), заявила про успішні випробування вакцини проти раку.

Про це журналістам розповів один із засновників компанії BioNTech Угур Шахін, повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN Türk.

“Ми плануємо отримати дані дослідження для низки інших терапевтичних підходів між 2025 і 2029 роками», - сказав Шахін.

Науковець сподівається, що перші персоналізовані вакцини проти раку на основі мРНК можуть бути схвалені до 2030 року.

«Ми беремо у пацієнта зразки крові та пухлини, а через чотири тижні вводимо індивідуальну вакцину… В ідеалі - це не 100, а десятки тисяч пацієнтів на рік", - сказав він.

У жовтні компанія оголосила про результати першого клінічного випробування комбінації вакцини проти раку на основі мРНК і терапії клітинами CAR Т (створення імунних клітин для лікування раку - ред.). Пухлини припинили ріст майже у всіх пацієнтів і зменшилися майже у двох третин.

«Цей підхід може змусити імунну систему спеціально знайти та знищити пухлину за допомогою армії спеціальних воїнів», - сказав Шахін.

За його словами, стратегія майбутнього - це комбінована терапія різних підходів.

«Я впевнений, що протягом наступних кількох років ADCS (Кон'югати антитіл до ліків - ред.) буде все частіше використовуватися як цільова хіміотерапія, а не класична хіміотерапія, при багатьох онкологічних показаннях”, - сказав Шахін.

Як відомо, подружня пара німецьких лікарів та науковців-дослідників турецького походження Угур Шахін та Озлем Туреджі є засновниками та власниками компанії BioNTech, на базі якої було розроблено та запущено у виробництво вакцину від коронавірусу BioNTech, Pfizer.

Фото: BioNTech

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]