Будівництво яхти путіна «Шехерезада» коштувало майже 600 млн євро

|
Версия для печатиВерсия для печати

На будівництво яхти президента Росії Володимира Путіна «Шехерезада», про яку стало відомо після розслідування команди Олексія Навального, було витрачено астрономічну суму — 583,1 млн євро.

Це з'ясувало видання «Досье». На яхті, швидше за все, була Аліна Кабаєва.

"Досье" посилається на матеріали розслідування, яке ведуть правоохоронні органи Іспанії, Італії, Німеччини та Фінляндії.

Розкішна 140-метрова Scheherazade стала подарунком Путіну на Новий рік: контракт на її будівництво уклали 30 грудня 2014 року. Гроші на будівництво збирала ціла група російських бізнесменів, яку, як пише видання, очолював олігарх Геннадій Тимченко.

Контракт підписувала компанія Diams Overseas, зареєстрована на британських Віргінських островах. Він був укладений із німецькою верф'ю Lürssen — і це невипадково, наголошує видання. У її доках зробили кілька яхт російських олігархів, наприклад, 156-метрову Dilbar Алішера Усманова.

За документами яхтою через офшор володіє Едуард Худайнатов, колишній президент «Роснефти» та давній соратник Ігоря Сечіна. Проте бізнесмен — підставна особа для Путіна та його оточення, зазначає «Досье».

Загалом на будівництво «Шехерезади» з п'яти офшорів перевели трохи більше 583 млн. євро. Гроші переказували компанії Alera Assets, Diams Overseas, High Definition, Imperial Yachts, Onda Mare.

Imperial Yachts відповідала за будівництво ще двох яхт - Amadeа Сулеймана Керімова та Crescent Ігоря Сечіна. High Definition належить співвласнику гурту «Сума» Зіявудіну Магомедову. Onda Mare обслуговує елітні судна, її британський підрозділ очолює капітан «Шехерезади» Гай Беннетт-Пірс.

Він казав, що ніколи не бачив на борту Путіна. Співрозмовник «Досье», знайомий із колишньою олімпійською чемпіонкою Аліною Кабаєвою, стверджує, що коханка та мати дітей Путіна на судні бувала.

Про те, що "Шехерезада" належить Путіну, стало відомо після розслідування команди Навального. Розслідувачі вивчили список усіх, хто працює на яхті. Список був складений у тому ж італійському порту, де виявили яхту - Marina di Carrara. У цьому документі були імена кожного члена екіпажу та всі дані, від дати народження до номера візи. Усі імена були російськими, майже уси пов'язані з Федеральною службою охорони (ФСО).

У травні яхту заарештував уряд Італії. Фінансова поліція встановила «наявність значних економічних та ділових зв'язків бенефіціарного власника човна „Шехерезада“ із видатними представниками російського уряду».

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)
10:54
Ракетний удар рф по Дніпру та області: вбито 9 осіб, зокрема 3 дітей, понад 25 дістали поранення

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]