Буданов попросив Кличка відібрати земельні ділянки у російського мільярдера Фукса

|
Версия для печатиВерсия для печати

Бізнесмен з російським паспортом будує ЖК неподалік ГУР Міноборони.

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов звернувся до міського голови Києва Віталія Кличка із проханням розірвати договір оренди земельних ділянок на Рибальському півострові із компанією "Інтерстрой груп", яка контролюється підсанкційним олігархом Павлом Фуксом. Про це повідомила "Економічна правда" із посиланням на відповідний лист глави ГУР, який є в розпорядженні редакції.

У документі Буданов просить Кличка вжити заходів відповідно до вимог санкцій проти громадянина РФ Фукса від 2021 року, зупинивши дію рішення Київської міськради 2016-го щодо передачі в оренду "Інтерстрой груп" трьох земельних ділянок площею в понад п’ять гектарів на вулиці Електриків, 28. Згадана компанія замовила там будівництво житлового комплексу Oasis, яке зупинилося в лютому 2022 року.

Глава розвідки пояснив у листі до мера столиці, що цей ЖК будується в безпосередній близькості від ГУР. На його думку, це створює загрозу для державної безпеки й може нашкодити національним інтересам України.

Буданов вказав у листі дані російського паспорту бізнесмена Фукса, який було видано в 2017 році.

До того ж, девелопером ЖК Oasis є компанія bUd Development, реальними бенефіціарами якої, за інформацією "ЕП", до лютого 2022 року були президент холдингової компанії "Київміськбуд" Ігор Кушнір, депутат від "ОПЗЖ" Вадим Столар і забудовниця Владислава Молчанова.

"Також вкладати кошти у будівництво комплексів під брендом bUd Development могли інші "тіньові" інвестори, переважно бізнесмени та політики, виступаючи ситуативними партнерами", – йдеться в матеріалі.

Віталій Кличко у відповіді Кирилу Буданову пояснив, що законодавство не дозволяє розривати договір оренди землі в односторонньому порядку, крім певних винятків, серед яких рішення суду, невиконання умов договору та інше.

В КМДА уточнили, що Департамент земельних ресурсів запланував обстежити три земельні ділянки на Рибальському півострові, щоб з’ясувати, чи виконуються умови договора оренди. Також орган перевірить наявність підстав для підготовки рішення щодо розірвання договору в односторонньому порядку.

Крім цього, Київська міська держадміністрація спрямувала лист із запитом щодо наявності чи відсутності заборгованості з оренди до Державної податкової служби. Систематична несплата орендної плати за землю є підставою для зупинення дії договору.

Нагадаємо, що, попри введені в 2021 році санкції, бізнесмен Павло Фукс відсвяткував свій 50-ий день народження у гольф-клубі у Козині на Київщині з друзями. Присутнім на святкуванні був мер столиці Віталій Кличко.

На фото: "Гепа"-Кернес зачекався свого поплічника


На цю тему:

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]