Бутусов про звільнення Демченка: цей зрадник в оточенні президента є не останнім

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Коли я ставив питання Зеленському на пресконференції, все це ще був час виправити. Звільнити зрадника вчасно. Замість того уся пропагандистська машина влади, усі ці арестовичі, подоляки, єрмаки та тисячі найнятих ботів захищали владу та Демченка, і ця страшна брехня дозволила росіянам мати у нашій розвідці людину з найвищим допуском, і нам не дозволили підготуватись до війни належним чином, не дозволили виконати навіть ті плани Держоборонзамовлення, які ухвалювала Верховна Рада. Так що коли слухаєте пропагандистів - пам'ятайте, що ця кров є і на них. А зараз за ці провали та ріки крові влада, яка так відчайдушно захищала Демченка, має нести політичну відповідальність".

Про це написав головний редактор видання Цензор.нет Юрій Бутусов, статтю якого ми наводимо повністю.

Зеленський на річницю Вагнергейту звільнив з посади заступника секретаря РНБО Руслана Демченка, якого сам Зеленський відчайдушно захищав від мого запитання на пресконференці. Ціна призначення російського агента у владу стала страшною.

Так, правда про Демченка, про якого я так багато писав та казав, почала визнаватись на п'ятий місяць війни.

Сьогодні президент Зеленський звільнив з посади заступника секретаря РНБО Руслана Демченка - одну з найскандальніших осіб у своєму оточенні, відкритого проросійського політика, співавтора Харківських угод про здачу Крима, першого заступника міністра МЗС часів Януковича Руслана Демченка.

Одночасно, за даними Цензор.НЕТ, Демченко усунутий з посади начальника комітету по розвідці при президенті. В нього було дві посади, і вплив Демченка пояснювався саме тим, що він офіційно контролював усю діяльність українських спецслужб.

Я багато разів називав Демченка російським агентом, оскільки саме після його призначення 16 червня 2020 року на посаду керівника усі операції української розвідки протягом кількох місяців були провалені.

Зеленський призначив Демченка незаконно - Демченко був люстрований у 2015 році і не міг бути призначеним на державні посади, але Зеленський відкрито порушив закон. Очевидно, президент знав про проросійські зв'язки Демченка.

Саме про Демченка я спитав на пресконференції у листопаді 2021 року, і згадайте, як відчайдушно кинувся його захищати Зеленський.

Для всіх зрозуміло, що звільнили Демченка саме тому, що докази його роботи на Росію очевидні для всіх, а найбільше для наших союзників в США. Саме через провал роботи комітету по розвідці при президенті у січні-лютому 2022-го не було проведено мобілізацію оперативного резерву, не було проведено розгортання ТРО, не було вчасно підірвано мости через Чонгар, не було захищено з тилу Маріуполь, не було вчасно евакуйовано населення на напрямках російських ударів.

Я стверджував, що Демченко, який контролював усю українську розвідку, причетний до провалу усіх наших спецоперацій у 2020-му, і тепер після початку війни про це збагнув і президент, який так відчайдушно захищав зрадника.

Думаю, всі розуміють, що якби начальник комітету по розвідці був професіоналом та патріотом, то зараз він би без проблем знайшов можливості показати свій патріотизм та служіння Україні. Але жодної заяви та фото Демченка починаючи з 24 лютого нема, взагалі нема, на фронті його ніхто не бачив. І наші західні партнери Демченку ніколи не довіряли, і зараз, під час війни, це питання нарешті стало принциповим.

Мене багато питали та навіть зараз питають - а чи варто було так відкрито сперечатись та підвищувати голос на президента під час пресконференції? Чи варто було стільки писати про Вагнергейт та Демченка? Чи не нашкодить це країні під час війни? Зараз, думаю, для всіх очевидно, що так.

Друзі, зараз кожен бачить кадри сотень знищених міст та сіл, нескінченні списки десятків тисяч загиблих. Я знав, до чого призведе діяльність Демченка та іншої російської агентури в оточенні Зеленського. Я знав та писав, що вони торують шляхи для нашої здачі Росії. І зараз жалкую тільки про одне - треба було писати та виступати про це набагато більше.

На жаль, загиблих це вже не поверне, а такі, як Демченко, відкрили шлях до повного знищення нашої країни.

У річницю Вагнергейту Зеленський нарешті звільнив російського агента Демченка 02

Я не буду питати - а чи позбавлений Демченко громадянства, бо позбавлення громадянства я вважаю політичним замовленням, винуватців треба судити у нас. Я буду питати - а де зараз Демченко? Де він воює? Чи він виїхав кудись?

Чи перебуває він зараз на території України, і чому він досі не дає показання слідству у камері СБУ?

Хіба не зрозуміло, що саме російська дезінформація на найвищому рівні створила: заспокійливі балачки президента про "шашлики у травні"; відсутність вчасного розгортання усіх сил оборони; відсутність розгортання оперрезерву; відсутність розгортання Тероборони; відсутність за три роки масових закупівель снарядів 152 мм; відсутність за три роки закупівлі ПТРК "Стугна"; провал наших диверсійних груп, в тому числі провал по вагнерівцях; провал таємної закупівлі російського військового обладнання. Хіба не очевидно, що все це ланцюжки однієї мережі?

Коли я ставив питання Зеленському на пресконференції, все це ще був час виправити. Звільнити зрадника вчасно. Замість того уся пропагандистська машина влади, усі ці арестовичі, подоляки, єрмаки та тисячі найнятих ботів захищали владу та Демченка, і ця страшна брехня дозволила росіянам мати у нашій розвідці людину з найвищим допуском, і нам не дозволили підготуватись до війни належним чином, не дозволили виконати навіть ті плани Держоборонзамовлення, які ухвалювала Верховна Рада. Так що коли слухаєте пропагандистів - пам'ятайте, що ця кров є і на них. А зараз за ці провали та ріки крові влада, яка так відчайдушно захищала Демченка, має нести політичну відповідальність.

І ще - цей зрадник в оточенні президента, цілком імовірно, є не останнім.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]