Бутусов: У нас фактично відсутній професійний підхід до організації війни

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Основним критерієм бойових дій має бути знищення противника і збереження свого особового складу. Місцевість, точки на карті - це просто інструменти, так саме як озброєння та боєприпаси, для того, щоб найкраще виконувати ці завдання. Наші війська мають отримати тактичну гнучкість та самостійність у рішеннях на визначеному рубежі. Той самий Mission Control. Командири, які можуть найкраще керувати боєм, опановувати хаос війни, мають отримувати найбільші ресурси, людей та засоби ураження. А у нас найбільші ресурси отримують не найбільш ефективні, а ті, кого найбільше люблять якісь генерали, командувачі, знайомі знайомих, політичні керівники.

Тобто у нас відсутні професійні критерії оцінки до визначення успіху командирів, і відсутні професійні до них вимоги.

Замість пошуку ефективних лідерів у нас шукають тих, хто готовий послати на нуль весь особовий склад, і хто ніколи не переживає за людей, тому що все завжди має бути на словах "напружено-контрольовано".

У нас ставлять завдання по точках на карті, і питають за точки на карті, і у нас мистецтво складання доповіді стало набагато більш важливим ніж мистецтво знищення ворога.

Саме тому у нас фактично відсутній професійний підхід до організації війни у великому масштабі, війна у нас у вищих штабах перетворилась у бюрократичний процес, стрілочки та смужечки на карті.

Тому успішні моделі організованих військових з'єднань, які у нас створені, ми не масштабуємо. Ми масштабуємо, на жаль, в багатьох випадках дуже неефективну практику війни. У нас відсутній професійний підхід до війни на всіх рівнях командування. І це найбільше зараз дратує тих ефективних людей в армії, які дають результати на війні, які знищують основну масу ворога та рятують від зайвих втрат наших бійців.

Якщо хтось хоче перемагати, на посади командирів батальйонів, бригад, ОТУ, ОСУВ мають призначатись лідери, які планують та менеджирують ліквідацію ворога з мінімальними втрати своїх. І таких лідерів у нас в силах оборони достатньо, щоб миттєво змінити усіх карєристів та пристосуванців."

Автор: Юрій Бутусов, головний редактор видання Цензор.НЕТ

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]