Через руйнування греблі Каховської ГЕС без води залишилися 5,8 тисяч квадратних кілометрів зрошувальних полів

|
Версия для печатиВерсия для печати

Прорив греблі Каховської ГЕС призвів до того, що без води залишилися чотири системи зрошувальних каналів.

Про це повідомляє ВВС News на основі аналізу супутникових знімків.

До початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну ці зрошувальні канали забезпечували водою 5,8 тисяч квадратних кілометрів полів, на яких вирощували близько двох мільйонів тонн зерна на рік.

Каховське водосховище, судячи з супутникових знімків, майже повністю зникло — на знімках, які публікує ВВС News, видно, що замість нього залишився лише Дніпро у старому руслі та протоки.

Гребля Каховської ГЕС, яка перебуває на зайнятій російським військами території України, зруйнувалася в ніч проти 6 червня. Через різке піднесення рівня води в Дніпрі нижче за течією було затоплено розташовані на берегах річки населені пункти. Відомо як мінімум про 62 загиблі на лівому та правому берегах Дніпра, але ці дані не є остаточними.

Збитки через затоплення, зокрема завдані природі, встановити поки що неможливо, лише за попередньою оцінкою влади України він становить не менше 1,5 мільярда доларів.

Вгорі: зруйнована гребля Каховської ГЕС. 7 червня 2023 року. Фото: AP / Scanpix / LETA

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]