Чому СБУ "не помічає" колоборантів у керівництві Національної асоціації адвокатів

|
Версия для печатиВерсия для печати

Про це пише Олександр Золотухін у своєму блозі у виданні Цензор.Нет.

"Дзвонить мені днями знайомий, який воював добровольцем у Донецьку в зоні АТО в 2015-му році, і з неприхованим обуренням у голосі каже:

"Сьогодні приїхав до суду в Києві і зустрічаю там одного сепара - адвоката з Криму, який давно громадянин рашки.

Причому, він не в клітці сидить, а дуже модний, з чемоданом, я хотів його було затримати, але він зайшов до суду і показав посвідчення адвоката. Що взагалі відбувається?"

Звісно, я не міг не зацікавитися цим питанням, провівши багато часу в спілкуванні з адвокатами і з'ясував досить цікаві речі: виявляється, для національної асоціації адвокатів України питання "чий Крим?" давно не стоїть. Вони не просто давно визнали його російським, і зробили все можливе, щоб адвокати з Криму, Донецька, Луганська могли абсолютно спокійно практикувати по всій Україні. Причому, це не просто "недогледіли", а навмисна діяльність.

Почнемо з Криму.

Коли Крим був анексований рашистами, звісно, кримські адвокати звернулися по допомогу до національної асоціації адвокатів України. Рішенням ради адвокатів України номер 27 від 2 квітня 2014 р. було утворено робочу групу для організації органів адвокатського самоврядування в анексованому Криму. Так само, як було створено прокуратуру автономної республіки Крим та інші органи, що працюють в Україні, але належать до функціонування тимчасово окупованих територій.

Як думаєте, створили? Щоб кримські адвокати могли бути частиною адвокатської спільноти України?

Ні, звісно.

Більше того, один з адвокатів у 2015 році звернувся до Національної асоціації адвокатів із запитом, куди можуть звертатися адвокати, які залишилися в Криму.

Знаєте куди його послали? У палату адвокатів Криму. Копію листа додаю.

І ось починається те саме "умисне", про яке я писав вище: не шукайте рішення ради адвокатів України про створення робочої групи з організації роботи в Криму. В інтернеті ви його просто не знайдете. Його навмисне скрізь прибрали, оскільки Раду адвокатів автономної республіки Крим не було створено.

Наприклад, ось у цьому збірнику рішень ради адвокатів України, офіційно опублікованому Національною асоціацією адвокатів України, цього рішення немає:

http://raro.in.ua/attachments/article/496/zbirka_rishen.pdf

Дійсно, дивно.

Дальше, більше.

Уже неодноразово обговорювалася в пресі, але чомусь залишилася поза увагою служби безпеки України та обставина, що перед самим початком російської агресії в Україні було подано позов адвокатами Януковича до адміністративного суду з метою поновити його на посаді. Ці ж адвокати, за розпорядженням голови національної асоціації адвокатів України та рішенням "ручної" ради адвокатів України, відсторонили в січні минулого року органи адвокатського самоврядування міста Києва і створили псевдоорган адвокатського самоврядування. До цього псевдооргану увійшли " затяті рашисти", як-от адвокати Януковича, у повному складі, адвокат усіх сепаратистів - Рибін, та інші, прихильники "русского мира". До сьогоднішнього дня вони всі продовжують не просто залишатися адвокатами України, крім зовсім уже яскравого антиукраїнця Рибіна, а й керувати адвокатурою.

ОАСК було ліквідовано рішенням Народних депутатів України, однією з основних причин було якраз те, що через цей суд мали намір надати законність поверненню на Банкову "легітимного". А яку відповідальність понесло керівництво Національної асоціації адвокатів України і ті, хто, прекрасно розуміючи, що всі процесуальні строки на подання будь-яких позовів щодо втікача Януковича минули, готував і подавав цей позов? Тут явно не схоже на просте "недогледіли".

А ніякої! Нікого не притягнули до жодної відповідальності. Ба більше, вони продовжують очолювати оргкомітет із проведення виборів адвокатів у місті Києві. Минулі вибори, звісно, теж чисто випадково, були призначені на 25 лютого минулого року. Не відбулися, тому що "Київ за три дні ніхто не взяв".

Члени оргкомітету, напевно, чекають на чергові "Київ за три дні". Дивно, що на це "очікування" закриває очі служба безпеки України. Чому, про це нижче

Новини окупації.

Російські пабліки опублікували таку новину:

"Створено Адвокатську палату Донецької Народної Республіки

Опубліковано 19 грудня, 2022 року

11 грудня 2022 року відбулися установчі збори адвокатів щодо створення Адвокатської палати Донецької Народної Республіки, яка увійшла до складу Федеральної палати адвокатів Російської Федерації.

Голосуванням учасників прийнято Статут Адвокатської палати ДНР. Шляхом таємного голосування обрано Раду Адвокатської палати ДНР у складі 5 адвокатів. Членами Ради Адвокатської палати ДНР обрано: Горожанкіна Юрія Кузьмича, Єрьоміна Сергія Олексійовича, Лисенка Геннадія Олександровича, Мітченка Юрія Дмитровича і Южаніну Валерію Сергіївну. Президентом палати обрано Єрьоміна Сергія Олексійовича."

А тепер увага, всі ці "лідери адвокатури" Донецька є в єдиному реєстрі адвокатів України.

Як Ви розумієте, вони спокійно можуть ходити в суди України. Але, що найстрашніше - вони можуть ходити в суди на окупованих територіях, як адвокати України і "представляти інтереси", визнаючи будь-які звинувачення і в будь-яких процесах.

Не потрібно говорити, чим це загрожує, за постійної політики агресора надати якийсь вигляд законності своїм діям.

То чому адвокати, які багато років уже практикують як російські адвокати в Криму, Донецьку, Луганську, при цьому залишаються в реєстрі адвокатів України?

Це взагалі не секрет. Основних причини дві:

"Хороший Віктор Медведчук"

Національну асоціацію адвокатів України вже багато років де-юре очолює Ізовітова Лідія Павлівна. Де-факто, НААУ керує її давній покровитель, кум, і зрадник України - Віктор Медведчук.

Безумовно, Медведчук зробив величезний внесок у війну України з Росією, коли його поміняли на наших героїв, які захищали Маріуполь. Щоправда, поміняли саме тому, що він кум не тільки Ізовітової Л. П., але кум Путіна.

І що важливо - Медведчук, згідно з реєстром, до сьогоднішнього дня є адвокатом України. Деякі адвокати обурилися цим фактом, і публічно заявили про те, що вони подають скаргу в дисциплінарну комісію адвокатури з тим, щоб виключити з реєстру адвоката України Медведчука, з вельми зрозумілих причин.

Як ви думаєте, яка реакція з боку керівництва національної асоціації адвокатів України, його "балакучих голів?"

Комітет з інформаційної політики НААУ очолює такий собі Циганков Андрій Ігорович. У пресі неодноразово його згадували, як адвоката, який працює на ФСБ. Ба більше, його навіть затримала СБУ після чергового прильоту з Москви, допитала за підозрою у співпраці з російськими спецслужбами.

Про щільну співпрацю з ФСБ Циганкова неодноразово заявляв його колишній підзахисний, ексдепутат України - Олександр Онищенко. До речі, про Циганкова в інтернеті можна прочитати дуже багато "цікавого": від скандалів із педофілією, до постійних згадок про нього його колишніх клієнтів, як про абсолютно неписьменного адвоката і максимально непорядну людину. Про успенхи або досягнення адвоката Циганкова нічого в мережі знайти не вдалося.

Природно, що під час повномасштабної російської агресії в Україні тільки такого Ізовітова Л. могла призначити на посаду керівника комітету з інформаційної політики, як Циганков А.

Після того, як два адвокати закликали публічно приєднатися до їхньої заяви про виключення з реєстру адвокатів Медведчука, тут же, один за одним, з'являються пости у Facebook глави комітету з інформаційної політики НААУ про те, що Медведчука нема чого виключати з реєстру адвокатів України. Мовляв, не доведено, що він порушив присягу адвоката. Зрозуміло, що це не тільки Циганкова О., і навіть не стільки його думка. Бо пости особисто Циганкова О. вкрай складно сприймати людині зі здоровою психікою. Це або обливання брудом колег, або роздуми для методички з психіатрії. Разюче відрізняються його особисті пости від того, що для нього пишуть.

Так от прямо дуже обурюється навіть самій спробі осквернити світле ім'я Мударчука, не те, щоб навіть подумати про те, щоб позбавити його свідоцтва.

Таким чином, адвокатурою України де-факто керує кум путіна. Звісно, адвокати окупованих територій будуть у реєстрі адвокатів України, ходитимуть на судові засідання, і якби цього самого Медведчука не поміняли на азовців, з упевненістю можна сказати, що на суді за їхнім обвинуваченням у зруйнованому Драматичному театрі Маріуполя був би "український" адвокат, який би допоміг рашистам звинуватити наших патріотів у чому завгодно.

Всіх, хто насмілюється мати свою думку, обурюватися з приводу розкрадання грошей адвокатів, або виступати проти Ізовітової (Медведчука), за російським сценарієм, васали тут же позбавляють свідоцтва адвоката України.

Важливо, щоб адвокати боялися заперечувати керівництву. Всі і бояться.

Це перша причина.

Луганськ - рулить.

Окремо слід зупинитися на луганських адвокатах.

Як ви розумієте, колишній адвокат Рибін, який весь час був зайнятий винятково антиукраїнською діяльністю, неспроста увійшов до органів самоврядування, які, найімовірніше, були створені для надання легалізації окупаційній владі рашки.

Справа в тому, що за пропозицією Ізовітової Л., секретарем ради адвокатів України було обрано такого собі Ігоря Колеснікова. Виходець із Луганської адвокатури, нічим не примітний, якихось заслуг у нього, як в адвоката або людини, теж не було. Та й немає.

Чому запропонували і призначили саме його, було не зрозуміло. Адже в адвокатурі дуже багато людей, які користуються заслуженим авторитетом, а тут, раптом, нікому не відомий луганський адвокат.

Тепер усе стало на свої місця: до початку війни Колесніков постійно опублікував на своїх сторінках у Facebook фотографії з тим самим адвокатом Рибіним, дякував йому як дуже близькій йому людині, захоплювався його успіхами. Не дивно, що Колесніков запропонував, щоб до складу оргкомітету адвокатури із зустрічі "русского мира" входив саме Рибін. Причому всі адвокати, з якими вдалося поговорити, говорили, що за останні роки це була перша поява Рибіна серед адвокатів. Якось теж дивно виходить: Рибін, який не брав участь узагалі в жодних адвокатських зборах, не приходив на жодні адвокатські заходи, банально не брав участі в адвокатських святах, перед самим початком війни раптом вирішив не просто прийти на збори адвокатів, а входить до складу комітету, разом із адвокатами Януковича, для усунення органів адвокатського самоврядування міста Києва.

Чи не занадто багато співпадінь?

Останнім часом Колесніков, до слова, дуже придатний для військової служби, максимально зблизився з Ізовітовою Л.П., навіть географічно. Подейкують, що вони проживають уже не один місяць під одним дахом на західній Україні. Звідки Ізовітова Л. виконує розпорядження Медведчука, а Колесніков І. ховається від призову. Інша мета у нього - вища: охороняти Ізовітову Л., благо фізично він досить непогано розвинений, і чекати свого часу.

Повернемося до новин про утворення на окупованих територіях псевдоорганів:

"МОСКВА, 7 грудня - РАПСИ. У Луганській Народній Республіці утворено адвокатську палату, повідомляє прес-служба Федеральної палати адвокатів (ФПА) РФ.

"6 грудня 2022 року відбулися загальні збори адвокатів ЛНР, на яких засновано Адвокатську палату Луганської Народної Республіки, сформовано її органи, обрано Раду палати. Рада АП ЛНР обрала президентом палати Тамару Володимирівну Терещенко", - йдеться в повідомленні організації.

У ФПА уточнили, що адвокатську палату ЛНР створено відповідно до Федерального конституційного закону "Про прийняття в Російську Федерацію Луганської Народної Республіки та утворення у складі Російської Федерації нового суб'єкта - Луганської Народної Республіки".

Чи треба говорити про те, що всі керівники Луганської палати адвокатів є в реєстрі адвокатів України, до того ж, причому, як чинні адвокати України?

Знаходження в реєстрі адвокатів України адвокатів, які порушили присягу адвокатів України, прийняли присягу адвокатів російської федерації, несе пряму загрозу національній безпеці України. Це не можливо не розуміти!

Міністерство юстиції України спробувало, в силу своїх можливостей, перешкодити рашиській діяльності НААУ і у вересні минулого року скасувало рішення ради адвокатів України про призначення директором адвокатури Красника В.

Так, це не помилка: щоб дістатися до грошей адвокатів Києва, після провалу рашиського наступу на Київ, і як, наслідок, - неможливості у псевдозаконний спосіб дістатися до грошей на рахунках ради адвокатів Києва, Рада адвокатів України ухвалила рішення. - призначити керівником адвокатури Вадима Красника. Щоправда, це нічим не передбачено, але хтось дав гарантії Ізовітовій Л., що вона може робити все, що їй захочеться і будь-якими методами. Оточивши себе млявими і позбавленими голосу членами Ради адвокатів України, Ізовітова Л. надає вигляду законності будь-яким своїм беззаконням. Вгадується почерк із рашиської методички "як зробити вигляд, що все за законом". Зрозуміло, що реально керують адвокатурою України куратори, цілі яких зовсім не звільнення України від рашистів.

У відповідь на відсторонення Красника В., який таки встиг обнулити рахунки Ради адвокатів Києва, на Мін'юст обрушилася ціла хвиля брехні і звинувачень. За все тією ж рашиською методикою, почали погрожувати позбавити свідоцтва адвоката заступника міністра юстиції.

Дуже дивна поведінка для тих, хто, здавалося б, має бути "тихіше води, нижче трави".

Але тут " голубим воришкой" і не пахне. Керівництво НААУ впевнене у своїй повній безкарності.

Чому ж досі не діє служба безпеки України, питання хто є тим найпотужнішим покровителем, що не дає притягати до відповідальності очевидно проросійську верхівку національної асоціації адвокатів України?

Можливо, друга причина бездіяльності наших правоохоронних органів у тому, що в нещодавніх публікаціях було згадано, що заступник глави офісу президента України, Андрій Смирнов, може співпрацювати з представниками країни-терориста. Смирнов А. - адвокат і в соціальних мережах не раз вихвалявся своєю дружбою, то з Портновим А., то з міністром юстиції часів Януковича - Лукаш О. Не виключено, що Смирнов А., який відповідає за судову реформу, нічого не зробив за весь час своєї роботи для судової реформи, намагається всидіти на двох стільцях - на одному нічого не робить для судової реформи України, на іншому - "кришує" проросійське керівництво НААУ.

Будемо сподіватися, що ситуація зміниться і служба безпеки України почне робити свою роботу."

На фото: Лідія Ізовітова - Голова Національної асоціації адвокатів України, Голова Ради адвокатів України; багаторічна поплічниця Віктора Медведчука та Андрія Портнова

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У п'ятницю дощитиме в Карпатах і на сході, вдень до +20°С
19:59
Українці гинуть за мільярди Ахметова: благодійне товариство ФК "Шахтар" отримало бронь від мобілізації
19:28
США та Великобританія перевіряють криптовалютні транзакції на суму понад $20 млрд, що пройшли через російську біржу
19:10
The Telegraph: Яка зброя може змінити хід війни в Україні
18:46
Зеленський: рф готує новий наступ у травні-червні, ми не готові до цього (уточнення)
18:07
Як Китай поглинає колись вільний Гонконг
16:59
Чисельність населення України на вільних територіях 31,5 мільйона
14:10
«Чия система витримає, той і переможе»: що стоїть за останніми обстрілами росією енергетичної інфраструктури України
13:59
РПЦ оголосила “священну війну” Україні (документ)
12:04
Бурштинська та Ладижинська ТЕС зруйновані майже повністю: чим Україні загрожують нові атаки на енергосистему

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]