Дар’я Каленюк: Куди та як рухається держава в цій пекельній війні

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Звільнення та призначення минулого тижня огололили і так вже натягнутий суспільний нерв. Нам болить, відчуття безвиході, відсутність чітких пояснень від влади, дорослої розмови з народом та спільного розуміння, куди та як рухається держава в цій пекельній війні. Що робити?

1. Повноту відповідальності, як за цивільні інституції, так і за військові, відтепер несе дві людини в країні - президент Володимир Зеленський та де-факто віце-президент Андрій Єрмак. Якщо раніше був поділ на військове та політичне керівництво держави, на минулому тижні цей поділ стерся. Як і стерся давно розподіл в країні на законодавчу та виконавчу влади. Парламент, уряд - не виконують свою функцію та є повністю залежними від людей на Банковій.

Всі майбутні перемоги та провали у війні з рф тепер будуть заслугами або факапами Зеленського-Єрмака. Обгрунтовано критикуючи Банкову, ми маємо щиро бажати їм побільше перемог.

Фіксуємо собі це в пам'яті. Згадаємо, коли настане час політичної відповідальності. Час дорослішати та не голосувати інфантильно на виборах.

2. Кожен має знайти спосіб, як допомагати війську та армії. Хто не може воювати, - донатити на армію, підтримувати оборонні реформи, адвокатувати зброю та допомогу на Заході, допомагати пораненим ветеранам та родинам вбитих, затягувати військовим старлінки - є безліч варіантів, як діяти. Не можна бути бездіяльними. В діяльності чітко видно, що працює, а що ні в системі військо-політичного керівництва держави. Діяльність для війська допоможе ставити правильні питання владі та змушувати Зеленського-Єрмака відповідати на них. Плюс діяльність лікує від тривожних думок.

3. Для всіх, хто в тилу, є обов'язком тримати здоровими свою психіку та тіло. Ми біжимо марафон на роки, є сотні тисяч людей, котрі втратили все, і буде ще більше. Хтось мусить допомогати їм. Не можна покладатися в цьому на державу. Треба бути готовими до довгої війни та серйозних соціальних потрясінь, з яких ми зобов'язані вигребти. Для цього треба холодна голова та фізична стійкість, аби греби вдовгу.

4. Для всіх, хто за кордоном, є дуже предметне завдання - долучатися до акцій прямої дії з вимогою від місцевої влади продовжувати допомогу Україні зброєю і не тільки. До другої річниці повномасштабного вторгнення чимало громад українців в різних куточках світу влаштовують акції #MakeRussiaPay з вимогою конфіскувати $300 ярдів російського бабла на Заході. Це гроші, котрі з часом нам можуть замінити відсутність голосів в Конгресі за фінансову допомогу. 300 ярдів баксів - хороший запас фінансового жиру для довгої війни з рф. За анонсами акцій у вашому місті слідкуєте на сторінках ICUV - International Centre for Ukrainian Victory. Якщо ви хочете організуватися на таку акцію і вам треба допомога, зверніться до Vlada Nafta."

(Джерело).

Вгорі: поранені у Бахмуті бійці. Фото: GETTY IMAGES

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]