І демократи, і республіканці Конгресу США підтримають продовження допомоги Україні у війні з рф

|
Версия для печатиВерсия для печати

В обох партіях в Конгресі США підтримують додаткове фінансування для України після того, як закінчаться гроші, які Конгрес виділив раніше.

Про це в коментарі "Голосу Америки" сказала сенаторка-демократка Емі Клобучар, яка прибула до Києва із візитом спільно з сенатором-республіканцем Робом Портманом.

“Я це підтримую. І я знаю, що одна з причин, чому ми тут - щоб показати, що в цього є двопартійна підтримка”, - сказала сенаторка Клобучар.

“Це одна з причин, чому ми приїхали сюди, аби отримати оцінку того, що відбувається. Від президента Зеленського та українського міністра оборони, але також від наших людей на місцях - як від військових, що базуються в Польщі, так і від працівників посольства США тут”, - додала законодавиця.

Ми хочемо впевнитись, що зможемо й надалі надавати підзвітну підтримку Україні. І за всіма ознаками, це саме те, чого хоче і Україна.

“Кінцеве використання зброї та моніторинг дуже важливі для нас. Ми хочемо впевнитись, що зможемо й надалі надавати підзвітну підтримку Україні. І за всіма ознаками, це саме те, чого хоче і Україна”, - прокоментував сенатор Портман.

Він додав, що перед візитом до Києва сенатори поспілкувались із американськими військовими у Польщі, які, серед іншого, допомагають із поставками зброї для України.

“Вони допомагають моніторити кожнісіньку одиницю обладнання, яке надходить. І нам повідомили - як і зазначили нам у посольстві - що українці дуже добре справляються з прозорістю і звітністю. … Я сподіваюсь, що ми і надалі зможемо надавати Україні те, що їй потрібно для власного захисту”, - сказав сенатор.

Крім цього, Роб Портман висловився за те, аби визнати Росію державою-спонсором тероризму. “На наш погляд, Росія скоїла воєнні злочини по всій країні. Про деякі з цих злочинів розповіли ви - дякую "Голосу Америки". Адже коли націлюються на мирних жителів, коли обстрілюють лікарні та школи, це воєнні злочини. Особисто я вважаю, що це фактично терористичні акти, і що визнання державного спонсорства тероризму є доречним”, - сказав сенатор Портман.

«Насправді вони переможуть - так чи інакше", - сказала Емі Клобучар. "Було багато людей, які списали їх на початку. Я не думаю, що вони очікували, що власники магазинів одягнуть камуфляж, і що солдатів укомплектують дуже складною зброєю, яку їм надали зі США. Але Україна на кожному кроці відмовлялася здаватися”.

Як повідомили в прес-службі офісу президента України, Володимир Зеленський у розмові з сенаторами Портманом та Клобучар закликав США продовжувати та нарощувати безпекову допомогу Україні. Він також наголосив на важливості активізації фінансової допомоги Україні.


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]