Депутати доопрацьовуватимуть законопроєкт про заборону упц мп - брехливий Стефанчук спробував виправдатись за довгу перерву в засіданнях ВРУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Пленарних засідань не буде до серпня.

Верховна Рада, яка напередодні вирішила не збиратися у сесійній залі до серпня, пішла «не на канікули», заявив очільник парламенту Руслан Стефанчук. За версією спікера, народні депутати, зокрема, доопрацьовуватимуть законопроєкт №8371 про заборону в Україні релігійних організацій, пов’язаних з РФ.

Напередодні народні депутати заблокували трибуну парламенту, вимагаючи внести до порядку денного та прийняти закон, який фактично має заборонити діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Тоді відбулася погоджувальна рада під час, якої вирішили закрити поточне засідання, а інші, заплановані на цей тиждень, не починати. Депутати, які блокували трибуну пообіцяли, що продовжать це робити і на наступних засіданнях, якщо першим питанням не стоятиме заборона УПЦ МП.

Зокрема, Стефанчук написав у Facebook, що «широко розтиражована заява про те, що нібито Верховна Рада України пішла на канікули, — не відповідає дійсності». При цьому він розповів, що з 24 лютого 2022, коли РФ почала повномасштабне вторгнення в Україну, ВРУ працює в режимі єдиного засідання.

«І за цей час жоден народний депутат України не отримав щорічної оплачуваної відпустки, оскільки під час воєнного стану Верховна Рада України не може мати «канікули», щорічні відпустки чи інші технічні перерви у своїй роботі», – написав Стефанчук.

При цьому він додав, що робота у сесійній залі не єдиний вид діяльності народних депутатів. Парламентарі, додав Стефанчук, ще працюють в комітетах, тимчасових слідчих комісіях, здійснюють інші заходи парламентського контролю, займаються міжпарламентською діяльністю тощо.

«З огляду на те, що вчора було ухвалено рішення сконцентруватися на доопрацюванні окремих положень Закону №8371 (і хто заважав це зробити Стефанчуку на протязі двох років широкомасштабного вторгнення росії? - А.) із метою його якнайшвидшого внесення та голосування у залі, парламентарії будуть займатись іншими видами діяльності, зокрема, і тісно пов’язаними з підготовкою цього законопроєкту. Тому ще раз — на жодні «канікули» з моменту повномасштабного вторгнення Верховна Рада України не ходила та не піде, до моменту нашої Перемоги!», – пафосно заявив Стефанчук.

Нагадаємо, ще 19 жовтня 2023 року Верховна Рада підтримала в першому читанні урядовий законопроєкт №8371, що пропонує не допускати діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих із Російською православною церквою. При цьому 72 народних депутати не взяли участі у голосуванні за пропозицію уряду, хоча були присутні на засіданні 19 жовтня та голосували за інші законопроєкти.

Після того, як законопроєкт проголосували у першому читанні, ексзаступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін писав, що міжнародним лобістам інтересів Московського патріархату платять за годину 1400 доларів. За його словами, виплати йдуть з коштів ексдепутата Вадима Новинського. Водночас українські ЗМІ писали, що завадити ВРУ заборонити діяльність УПЦ МП мав відомий американський лобіст Вільям Берк-Вайт.

Зображення вгорі: Стефанчук збрехав, що в Раді немає голосів для заборони московського патріархату. Він - типовий "слуга народу"Путін високо оцінив внесок Стефанчука у захист московського патріархату в Україні

«Аргумент»


На цю тему: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

14:20
Бігун Ігор Цвєтов здобув для України 17 «золото» Паралімпіади, а тенісист Віктор Дідух 18-ту
13:22
Нові докази злочинів рашистів: на ру-сайті з усиновлення знайшли дітей з України
12:43
Справа проти Дурова почалася з відмови Telegram відкрити особистість гвалтівника
11:38
Рішення МВФ знову послати місію до Росії – крок до того, щоб "пробачити і нормалізувати російську жорстокість"
10:33
Німеччина в липні різко наростила експорт продукції в Росію
09:28
Мін’юст подав позов до ВАКС про застосування санкції до зрадниці Повалій
08:17
Канадський конгрес українців розкритикував фінансування Канадою фільму про рашистів
20:06
7 вересня в Ураїні опади не очікуються, мінлива хмарність з температурою до +28
19:10
США оголосили винагороду в $10 млн. за кожного кіберзлочинця хто зламував українські держспортали
18:38
США пригрозили санкціями країнам, які відкривають філії російських банків

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]