Єдиний авіаносець росії розвалюється, – ГУР

|
Версия для печатиВерсия для печати

Єдиний авіаносець росії зараз у «плачевному стані».

Про це повідомляють в ГУР. Металеві конструкції нижче третьої палуби зазнали значної корозії. Трюми повністю заповнені каламутною водою, констатують у відомстві.

Військові та суднобудівники рф намагаються перекласти один на одного відповідальність за доведення до критичного стану єдиного російського авіаносця «Адмірал Кузнєцов», який знаходиться на судноремонтному заводі в Мурманську.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони.

«Щоб продовжити ремонтні роботи, нещодавно було прийнято рішення про переведення корабля із сухого доку до одного з причалів судноремонтного заводу. Втім, ще на стадії підготовки до переміщення з’ясувалось, що крейсер взагалі не здатен переміщуватися власним ходом», - зазначили у ГУР.

Після цього була спроба переміщення авіаносця за допомогою декількох буксирів, проте і це виявилося неможливим через критичний стан корпусу. Фахівці-судноремонтники попередили, що стан Адмірала Кузнєцова не дозволяє спускати його на воду, оскільки судно з високою ймовірністю перевернеться на бік і втопиться.

«Металеві конструкції нижче третьої палуби піддались значній корозії. Трюми повністю заповнені каламутною водою, що унеможливлює детальне обстеження корабля зсередини. Посадові особи 35 судноремонтного заводу та керівництво флоту намагаються перекласти один на одного відповідальність за поточний стан справ. Наразі неможливо навіть встановити, хто саме ухвалив рішення про переміщення корабля», – повідомляють у розвідці.

Командування флоту висунуло штрафні санкції на півтора мільярда рублів керівництву заводу за зрив термінів ремонту та невиконання контракту. Менеджмент підприємства оприлюднив листа, в якому не визнає провину у доведенні корабля до плачевного стану.

«З високою ймовірністю винними визнають військове представництво на заводі, який здійснював нагляд за ходом робіт. За наявними даними, на сьогодні не існує навіть приблизних термінів завершення ремонту Адмірала Кузнєцова та повернення його на службу», – підсумували в ГУР.

Нагадаємо, авіаносець «Адмірал Кузнєцов» ремонтують з 2017 року. Наприкінці минулого року на кораблі, що стоїть у Мурманську, виникла пожежа.

Раніше на авіаносці була пожежа у 2019 році.

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]